Fotboll, mat & kändisar

Min pappa är ju känd för att vara lite smått galen, och den här helgen var inget undantag då han och en vän tog flyget hit kl 7 på lördagsmorgonen och reste hem igen 24h senare. Allt för att gå på Chelsea vs Newcastle i fotboll, och en Chelseaträff för Chelsea Supporters Sweden och Chelsea Supporters Norway. Jag funderade på att åka hem och träffa familjen en fredagkväll i november, och sedan resa hem igen söndag kväll, men kom fram till att det blev för stressigt. Nu har jag dock fått ett annat perspektiv på det. En kort 24h resa kan vara väldigt värt det; det bevisade i alla fall min pappa igår!

Jag var på ett engagement party i fredagskväll som slutade sent, så jag kände mig ganska sliten när vi tog oss in till Fulham Broadway igår vid kl 10 (Matchen började redan 12.30). Samtidigt var jag glad att jag äntligen skulle få trätta pappa igen! Helt sjukt hur många personer vi lyckats träffa på bara de 4 senaste dagarna. Känner mig överöst av kärlek igen. Det är så underbart ❤ I alla fall började fotbollsmatchen tidigt, men den var händelserik och bra! Jag och min man skulle egentligen inte ens gått på matchen, men pappa lyckades få tag i två extra biljetter med restricted view för bara en vecka sedan. Vi blev självklart glada att även vi fick se matchen, fastän vi satt på Matthew Harding Stand (när alla andra svenskar och norrmän satt på andra sidan vid Shed End), och hade läktaren precis ovanför oss, så vi inte kunde se hörnflaggan tvärsöver planen så bra. Men vad gjorde det!
Mitt hjärta satt inte helt på det rätta stället under matchen, eftersom min bror är ett Newcastle fan. När Newcastle gjorde mål kände jag glädje - när Chelsea gjorde mål blev jag glad... Ja, det var en svår match att titta på då jag självklart vill att det ska gå bra för min brors lag med! Tog en massa bilder och skickade till honom under matchen. Han var ganska avundsjuk, stackarn. Men snart får han förhoppningsvis se Newcastle spela live han med! Efter matchen gick vi sedan till en nyöppnad restaurang mittemot Fulham Broadway, som hette Happy Turtle. Vilket sött namn på en pizzarestaurang haha! 🐢 Eftersom det var matchdag så var menyn väldigt begränsad, men vi var samtidigt alla sugna på pizza och inte så kräsna med vilka toppings vi ville ha. Det gjorde inget att det endast fanns 7 pizzor att välja bland. Happy Turtles pizzor var dessutom stenugnsbakade, och samtliga hade mozzarellaost som topping. Det är verkligen de absolut godaste pizzorna enligt mig; de som är gjorda på mozzarellaost!
Jag valde en pizza med prosciutto och svamp. Det gjorde min man också medan pappa valde en salamipizza, och min pappas vän (Uncle T!) en kycklingpizza. De var seriöst himmelskt goda pizzor, och så billiga! £7,50 eller £10 kostade alla pizzorna de hade på menyn i alla fall den dagen. Det är annars svårt att hitta goda pizzor för det priset i London. Skulle verkligen äta här igen nästa gång jag är sugen på pizza!
Efter vi ätit begav vi oss sedan till West Brompton och den norskägda puben The Atlas för Chelseaträffen mellan svenskar och norrmän! Som ni ser på bilden ovan hade de bjudit in några kändisar dit; nämligen de två gamla Chleseaspelarna Kerry Dixon och Alan Hudson. Kerry spelade i Chelsea på 90-talet och Alan långt innan jag var född haha, men det var intressant att träffa dem och höra de prata om sina karriärer osv. Det serverades även lite plockmat där under kvällen (köttbullarna var såå goda!), och det var roligt att träffa så många kända (och okända) ansikten igen. Efter några timmar där var vi sedan några som gick vidare till The Goose och avslutade kvällen där. Efter 2 stora glas vin den kvällen, och 3 stora glas vin kvällen innan, beställde jag faktiskt en Rekordelig Skogsbärscider inne på The Goose. Inte alls likt mig att dricka cider (det är ju så sött!), men kände verkligen för en cider just då! Jag var trött på vin haha.
Självklart fick jag också lite svenskt godis av pappa. Vi har båda som vana att aldrig besöka varandra tomhänta! Den här gången fick jag mina absoluta favoritchips; Olws 3x lök, två marabou-chokladkakor samt en dumlepåse. Fudge och Havssalt har jag aldrig ätit, och inte Dumle med limesmak heller. Tack pappa som alltid håller mig uppdaterad med alla svenska nyheter gällande godis! Hade verkligen en underbar dag igår med pappa och alla andra, och det bästa är att vi ses nästa vecka igen. Det kan aldrig bli för mycket av det goda 😊

Gillar

Kommentarer