Förväntningar och mål för 2020

Det var roligt att skriva ner mina mål och förväntningar för 2019, så jag gör ett likadant inlägg för 2020. Jag kommer ihåg att jag inte kände mig speciellt motiverad vid förra årets början, fastän det sedan blev ett superbra år. Jag har inte samma January blues i år (efter en fantastisk jul och nyår kan jag inte ha det!), fastän jag såklart känner en osäkerhet kring vart det nya året ska ta mig - som alltid. Man undrar alltid hur det nya året ska kunna överträffa det gamla, och det blir genast ångestfyllt om man tror att det inte är möjligt. I år har jag ju dock bevis på att man alltid kan ta sig till nya höjder (2019), även när man tror att man nått toppen (2018) och är rädd för att ramla ner. Jag har i alla fall skrivit ner 10 punkter på vad jag tror eller vill ska ske under 2020:

1. Organisera mera i min kalender

För första gången på många, många år, så har jag en fysisk kalender att anteckna mina planer i. Planerings och organiseringsfreaket inom mig är väldigt nöjd just nu. Älskar att titta och anteckna i min kalender varje morgon och kväll, och verkligen styra upp dagen så mycket som det bara går. Det gör mig så motiverad, och jag ser fram emot att använda den året ut och göra livet, kanske, lite lättare. Jag mår ju som allra bäst när jag planerar och har många planer att se fram emot.

2. Kalifornien

Jag och min man ska bila mellan LA och San Francisco i början av april, och det ska bli jättekul, och en spännande resa jag verkligen ser fram emot. Just nu har vi planer på att besöka Universal Studios, äta In N Out burgers, besöka Alcatraz, dricka vin i Napa Valley och lite allt möjligt. Vi får se hur mycket vi faktiskt hinner med, men jag är säker på att det kommer bli årets äventyr! Det påminde mig också om att vi måste förnya visumet typ NU....

3. Eurostar

England har de bästa tågförbindelserna med resten av Europa, genom Eurostars snabbtåg. Jag drömmer just nu om en romantisk weekend away med min man, där vi tar tåget till Lille eller Brygge. Bor på ett 5-stjärnigt hotell, beställer in room service och dricker champagne. Bara går runt och utforskar en ny stad. Jag tycker Eurostar är helt fantastiskt, och vill utnyttja det faktum att det max tar några timmar att ta sig till Frankrike eller Belgien härifrån med tåg.

4. Ta mer bilder tillsammans med min man

Det första året av vårt förhållande har jag så sjukt många bilder på oss, och de senaste åren har jag knappt några alls. Man ändras ju hela tiden och blir äldre, och jag skulle jättegärna vilja ha fler bilder på oss från just idag. Där vi befinner oss i livet just nu. Det kanske har något att göra med att ingen av oss använder sociala medier, men vi tar verkligen inga bilder tillsammans. Speciellt inga fina bilder. Kan jag få en ändring på det?

5. Lägga nytt golv på nedervåningen

Jag har inga större inredningsmål för 2020. Jag känner mig äntligen klar med lägenheten. Vi kommer säkert fixa med massa småsaker hemma som vi alltid gör, men några större planer har vi inte. Något jag skulle vilja göra dock ar att lägga om golvet på nedervåningen, för att samma gråa färg som i köket ska genomsyra lägenheten. Men det är samtidigt ingen prioritering jag har just nu. Det kommer ske om vi får lust och tid helt enkelt, eller om golvet plötsligt går sönder.

6. Läderbröllop

Jag och min man kommer fira 3 år som gifta i augusti. Hela TRE år! Da är det läderbröllop som gäller, och jag ser redan nu framför mig hur jag får en fin, liten väska av min man, och hur jag kanske ger honom ett fint bälte tillbaka. Den här bröllopsdagen tror jag fokuset blir på tangible presents istället för en resa eller upplevelse.

7. Bröllop i juli

Ett par vänner gifter sig i självaste Knightsbridge! Det kommer bli ett trevligt och lyxigt bröllop, om jag känner det här brudparet rätt. Vigsel i Knightsbridge och sedan bröllopsfest på Epsoms Down's Racecourse. Ser fram emot det! Notera att jag endast kommer tacka ja till bröllop där nära släkt eller vänner gifter sig från och med nu. Förra året kände jag mig som en stolsfyllare på 2 av 3 bröllop, och det var inte okej. Bröllop är fantastiska om man känner brudparet väl, annars kan jag tillbringa min tid med något annat.

8. Mer Puttshack i mitt liv, tack!

Jag blev förälskad i dessa high-tech minigolfbanor, och jag vill att 2020 ska innehålla många fler turer till Puttshack. På sistone har jag kommit på att jag älskar spel - det gör mig lycklig - så mer minigolf, bowling, biljard och Monopol i mitt liv tack!

9. Spara pengar och investera smart

Varje år har jag som mål att få min ekonomi att växa. Varje år har jag lyckats, men det är samtidigt ett mål som jag gillar att förnya. Jag kan pusha mig själv ännu mer till att ta bättre ekonomiska beslut, tjäna mer och spendera pengar på saker som verkligen gör mig lycklig. Har jag mer pengar kan jag också bidra mer till välgörenhetsorganisationer som står mig nära. Pengar är inte allt, men det är mycket.

10. Sluta med preventivmedel

Jag vill främst ta hand om min hälsa och försöka balansera hormonerna i kroppen genom bra kost, motion, primrose oil och CBD-olja (naturliga kosttillskott). Men jag har också öppnat upp mig för möjligheten att bli gravid. Min man vill ha barn, och han har tjatat på mig i ett halvår att bestämma mig när jag kommer vara redo... Som att jag någonsin kommer veta det? Tycker hela grejen med att skaffa barn bara är så underlig... I precis allt annat i livet måste man jobba hårt och bevisa att man klarar av och förtjänar saker och ting. Men inte när det kommer till barn. Vem som helst kan bara bestämma sig en vacker dag att de vill bli mamma eller pappa, no experience needed, no questions asked. Du behöver inte pengar, kunskap, en kvalifikation. Det är så märkligt för mig. Högerpolitikern inom mig tycker inte att barn - att ansvara för någon annans liv - borde vara varje människas rättighet. Jag tycker man måste bevisa att man kommer bli en bra förälder. Och hur vet jag när jag bevisat det för mig själv?? Ingen aning. Jag har skrivit tidigare att jag blivit tillsagd hela livet att skydda mig och inte bli gravid ung, för det kommer förstöra mitt liv... Och hur dessa ord en dag sedan plösligt byttes ut mot "när ska du skaffa barn?" och "vad väntar du på?" Vad ska hända däremellan som inte hänt hos mig?

Kanske sitter jag här i slutet av året och läser igenom det här inlägget, gravid. Kanske har jag slutat med preventivmedel och inte blivit gravid, men mår toppen. Kanske har jag kommit underfund med att jag inte vill ha barn överhuvudtaget. Det kan bara det kommande, spännande året avgöra!

Gillar

Kommentarer