Förväntningar & Mål för 2019

Pappersbröllop - Jag och min man kommer fira 2 år som gifta i augusti. Jag vet redan nu att jag vill att min papperspresent till min man ska vara en konsertbiljett. Hoppas bara på att något bra band ska ut på turné i år?!

Ska gå på (minst) två bröllop - Några vänner ska gifta sig i sommar, och jag ser fram emot att gå på bröllop igen. Det senaste bröllopet jag var på var ju mitt eget, så det ska bli spännande att se hur jag upplever dessa. Ett mer perfekt bröllop än mitt eget går ju inte att få 😉 men det ska bli roligt att se hur andra planerar och utför den största dagen i deras liv.

Resa - Jag vill resa till ett nytt land (eller besöka en gammal favorit, så som Grekland). Jag vill se solnedgången i ett varmt land, med ett glas vin i min hand. Ligga på en strand och doppa håret i saltvatten. Ta en shoppingrunda i en storstad, eller gå på julmarknaden i Berlin. Det här året skiljer sig från andra eftersom jag inte redan har någon resa inbokad. Men jag hoppas det blir minst ett äventyr.

Spela piano - När jag var liten var det liksom normen att man skulle sporta och spela minst ett instrument efter skolan. Jag spelade piano och jag älskade det. Vi hade till och med ett riktigt, stort piano hemma, tills mamma sålde det när de renoverade huset för ca 10 år sedan. För att göra en lång story kort, så vill jag ta tag i pianospelandet igen. Livet går för mycket på autopilot just nu, och jag vill få in lite mer hobbies i mitt liv. Det hä​r året vill jag därför lära mig spela fler låtar, kanske skapa en egen låt(?) och bara njuta av pianomusiken som jag alltid älskat.

Byggnaden ska renoveras – I ett år nu har det planerats en stor renovering av byggnaden vi bor i, men ingenting har hänt. Det har liksom blivit framskjutet 3 månader i taget, tills de nu bestämt sig för att börja våren 2019. Jag är lite orolig över att vi kommer ha byggnadställningar på terassen hela sommaren, men samtidigt hoppas jag att renoveringen blir av i år. Det är ett väldigt dyrt projekt, så jag ser fram emot att ha det överstökat.

Renovera köket - Antingen tar vi hjälp av pappa så mycket som det går, och gör så mycket vi kan själva, eller så anlitar vi ett företag. Men jag skulle vilja få köket gjort i år.

Renovera badrum – Varken jag eller min man tycker badrummet är en lika stor prioritering som köket, men ett mål är att någon gång byta ut badkaret till en duschhörna. Då är det ju lika bra att fixa golv och väggar när man ändå är igång. Jag tror inte vi kommer göra det här i år, men eftersom det är ett framtida mål vi har, så får det stå med. Man vet ju aldrig vad man kan hinna på ett år. Ibland ingenting, ibland väldigt mycket.

Arbeta på nya projekt – Jag skulle vilja skriva i Sverige här, men det verkar vara så svårt att komma fram till ett kontrakt att jag inte har superhöga förhoppningar… Ser i alla fall fram emot att avsluta några gamla projekt och sedan blicka framåt. Ta tag i något nytt.

Överamortera lån + lägga om lånen – Det känns konstigt att skriva att vi snart bott i vår lägenhet i två år, men 2019 har vi det, och det börjar faktiskt snart bli dags att tänka på att lägga om de fasta lånen eftersom de löper ut. Under 2019 vill jag kunna fortsätta ha ett stort privat sparande, men samtidigt också kunna lägga en större summa på att betala av lånet. Typ som vi gjort under 2018.

Brexit – Vill spy bara jag hör ordet nuförtiden. England i ett nötskal; att alla processer alltid ska dra ut så sjuuukt mycket på tiden... Jag hoppas ju att England fortsätter att ha en bra trade deal med resten av Europa, att pundet inte sjunker allt för mycket i värde, att huspriserna fortsätter att stiga, och att man fortfarande kan resa in och ut ur landet utan VISA osv. Men vad som händer återstår att se. Just den ekonomiska biten är jag mest nervös över. Lån och räntor, valutavärde, inflation. Utan en fungerade ekonomi fungerar ingenting, och jag är rädd för hur UK ska lösa ekonomin utan trade deals, free travel etc… Om det värsta skulle ske.

Vad vill jag uppnå innan 30? – Nu har jag 2,5 år på mig att uppnå det/jobba för det, och jag vill ha en mer konkret plan i slutet av 2019. Vill därför ta det här året till att verkligen känna efter var jag vill vara i livet. Jag vet att det är svårt för att jag är så nöjd med där jag är idag, men livet handlar också​ om fö​rä​ndring, utveckling och att kasta sig ut i det okä​nda.

Slutligen vill jag bara må bra, vara lycklig och unna mig livet. Och jag unnar alla runt omkrking mig detsamma. 2018 har varit ett riktigt bra år, så jag ö​nskar att livet får fortsätta så, på samma spår? Hej 2019, nu kör vi!

Gillar

Kommentarer