FÖRVÄNTNINGAR & MÅL FÖR 2019 – SÅ BLEV DET

Pappersbröllop - Jag var inställd på att köpa en konsertbiljett till min man i årspresent, men istället blev ett boarding card och en underbar weekend i Wien! Vi firade verkligen två år som gifta på bästa sett.

Ska gå på (minst) två bröllop - Det blev tre bröllop i år, och jag älskade verkligen bröllopet i Wiltshire. Det var så vackert, och det var fint att se en nära vän gifta sig. I framtiden ska jag dock tacka nej till andra bröllop där jag inte känner brudparet särskilt väl. Bröllop där jag redan innan känner mig som en “stolsfyllare” för att brudparet ska kunna säga att de hade 500 gäster på sitt bröllop… Eller bröllop där jag endast känner mig bjuden pga min man, men inte ens får träffa honom på hela dagen?!

Resa - I början av året kände jag mig lite deppig eftersom jag inte hade en enda resa inbokad, men jag tog tag i det och bokade en weekend till Wien. Fick sedan en resa till Köpenhamn av min man, och sedan var vi även iväg till Franska Rivieran och Monaco med hans familj. 2019 blev ett superbra res-år!

Spela piano – Nej, det här hände ju inte… Har verkligen prioriterat annat i livet.

Byggnaden ska renoveras – Jag behövde inte oroa mig för en stor byggnadsställning på terassen över hela sommaren. Det blev såklart ännu mer strul med byggnadsägaren, och allt blev ännu mer försenat. Men projektet kunde faktiskt sedan påbörjas i början av oktober. Blev så förvånad när det plöstligt stod en ställning runt hela huset och jag faktiskt såg lite resultat, typ ett nymålat hus och en fräsch, nymålad lobby med nya lampor. Allt gick sakta framåt men ändå kommer de bli klara nu precis innan jul.

Renovera köket – Årets största achievement är nog vår köksrenovering! Nytt golv lades av min pappa, vi målade luckor, min man kaklade, vi satte upp hyllor, köpte ett nytt kylskåp, och den nya designen stod jag till 100% bakom. Nu älskar jag vårt kök såå mycket. Det var roligt att renovera och resultatet blev så fint. Glad att vi gjorde det helt själva också.

Renovera badrum – När jag skrev det här i början av året, så var det inget konkret mål jag hade. “Om vi har tid”, skrev jag. Det var ett stort kanske. Vi tycker inte att badrummet behöver renoveras just nu, och jag gillar att det är beige. Om ett par år kanske vi gör det, men just nu trivs vi som det är. En duschhörna tror jag heller aldrig kommer bli aktuellt i den här lägenheten, eftersom vi har ett fönster som befinner sig lite i vägen… Vi får se.

Arbeta på nya projekt – Det blev inget jobb i Sverige, men det är jag faktiskt glad för. Att resa så mycket fram och tillbaka… Det lockade faktiskt inte alls, så jag blev aldrig besviken. Istället har jag arbetat på nya projekt med Selfridges och KPMG, ett par datacenter och nu senast i raddan av projekt är jag tillbaka i Canary Wharf. Det har varit ett bra år för företaget och samtidigt ett ganska bra tempo (lite lugnare) som jag gillat.

Överamortera lån + lägga om lånen – Vi fäste lägenhetslånet i tre år till, så nu hoppas jag vi inte skiljer oss innan 2022 ;) Annars får vi bor kvar; en av oss får bo på övervåningen och den andra på nedervåningen ;) Skämt åsido, så känns det jättebra att vi fäst lånen igen och får fortsätta betala tillbaka ungefär samma summa varje månad i flera år till. Vi har också överamorterat en hel del det här året, och fått ner räntan en bit. Ekonomi är ett ämne som skrämmer mig och fascinerar mig på samma gång, och jag jobbar hela tiden på att vara så proaktiv som möjligt med mina pengar, och göra riktigt bra val och investeringar för att säkra min (och min mans) framtid.

Brexit – Var jag så naiv att jag faktiskt trodde att det engelska parlamentet kunde genomföra en smidig Brexit i år? Nej, det hände ju inte, och landet lever kvar i limbo. Så sjukt att jag diskuterade Brexit med min morfar – som varit borta i över 3 år nu – och fortfarande har ingenting hänt… Jag ger upp på politiken.

Vad vill jag uppnå innan 30? – Skulle jag fylla 30 år imorgon, skulle jag faktiskt inte vara besviken på mig själv eller känna någon som helst ångest eller press. Jag är så nöjd med livet just nu. Jag har ingen bucket list med punkter jag vill avklara innan 30. It’s just another number at the end of the day. Att resa till Kalifornien har varit något jag alltid velat göra, och det kommer faktiskt ske innan jag fyller 30 – redan till våren – så det ser jag fram emot.

Orginalinlägget om mina mål och förväntningar kan läsas här

Gillar

Kommentarer