Första kvällen

Jag var i Sverige och firade jul mellan 23-28 december. Jag landade på Stansted Airport vid 5 på eftermiddagen den 28e, för att sedan ta mig hem till vår lägenhet i södra London. Packade upp, packade om och sov. Sedan gick vi upp klockan 5 igen den 29e och begav oss tillbaka till samma flygplats för att ta morgonflyget till Tjeckien! Visst kunde jag ha stannat på hotell vid flygplatsen över natten, men jag hade en stor väska med mig från Sverige med alla julklappar, och vi reste med endast handbagage till Tjeckien, så det blev enklast så här.

Vi landade i Prag på eftermiddagen, lite försenade, så efter att vi tagit en taxi till hotellet och checkat in, valde vi att gå ut på stan och kolla läget. Vi bodde på ett hotell som heter Archibald City, vilket låg mitt i smeten med gångavstånd till allt.

Vi gick till Old Town Square, som vi båda har hört ska vara "the place to be in Prague." Där hade de en mysig julmarknad med en massa korv, skinka, hamburgare, tyska och tjeckiska donuts etc. De hade även en massa vantar och mössor i äkta päls och fårskinn. Det tyckte jag var mindre mysigt. Usch för djurplågeri! Jag skulle aldrig köpa något sådant! Istället köpte vi varmt vin (som är som glögg). Det var väldigt gott, och höll oss varma. Det var -3 grader ute första kvällen.

Mitt i julmarknaden hade de även en jättestor julgran. Den var så fin; troligtvis finaste julgranen jag sett.. En sådan vill jag att mamma och pappa ska ha hemma i trädgården nästa år! Den skulle nog lysa upp hela kvarteret.

Vi vandrade sedan vidare för att titta på The Astronomical Clock (antar att det heter den astronomiska klockan på svenska). Jag har alltid varit intresserad av rymden, och min fästman likaså, så det var något vi båda ville se och var fascinerade av.

Efter det var vi lite frusna, så vi hittade en mysig pub runt hörnet där jag tog ett glas vitt vin och min fästman en stor öl. Servitörerna var väldigt snabba med att fråga "another one, another one", efter man druckit upp, så ja, det blev ett glas till innan vi gick vidare.

Vi blev lite förvånade att det fanns så mycket engelska butiker i Prag. Debenhams, Marks & Spencers, TGI Fridays - till och med Tesco - fanns där mitt i smeten. Vi var självklart inte intresserade av något av dessa, fast vi kunde inte låta bli att gå in på Hamleys leksaksaffär. Då längtar man lite efter att skaffa barn (fast känslan försvinner direkt man går därifrån haha). När jag har barn kommer jag vara i leksaksaffärer hela tiden, och kommer definitivt köpa en massa saker JAG tycker om, för att sedan tvinga ungarna att leka med MIG. Om vi går till lekparken kommer jag också gunga och åka rutschkana. Jag kommer hoppa hoppborg, leka med slime (om det fortfarande finns?) och göra allt jag skulle vilja göra nu, som inte känns rätt i min ålder om man inte har barn.

I alla fall; en riktigt trevlig första dag/kväll i Prag.

Gillar