Forsränning

Jag har vant mig vid tanken av att 2021 kommer bli som forsränning. Jag är en gul gummiflotte, på väg nedför forsen. Ibland går det sakta och jag måste paddla, ibland går det fort. Ibland gungar det kraftigt, ibland inte alls. Det är bara att hänga med. Försöka att styra där man kan, men för det mesta - bara hänga med i svängarna. Igår meddelades det att lockdown kommer fortgå till slutet av februari, absolut tidigast. Det var en förväntad sväng i forsränningen, men samtidigt en jag hoppades slippa. Det är en underlig känsla att få det bekräftat. Jag är ju så van att leva vecka för vecka. Och nu sitter man här, vetandes att man inte får gå ut, inte kunna gå på en restaurang, inte kommer kunna träffa någon i verkligheten tills tidigast mars. Wow...

Efter två veckor av ledighet har jag i alla fall börjat jobba igen. Mitt kontor insåg äntligen att arbete hemifrån kommer bli mer permanent än de först hoppades på, så vi har fått nya skärmar, keyboard, mus etc. för att förenkla vårt arbete. Jag är så van att arbeta från köksbordet nu, och jag tycker fortfarande det är så mysigt. Bakgrundsljudet är alltid mina marsvin som tuggar på hö. Fastän jag håller mig till mina normala arbetstider, så känner man sig ändå mer som sin egna chef. Dessutom har skolorna stängt igen, så min man jobbar också hemifrån tre dagar i veckan. Så mysigt att ta lunch tillsammans!

Vad härligt ändå att hela hösten och vintern har tagit sig förbi, medan jag arbetar hemifrån. Jag vaknar fortfarande upp när det är kolsvart ute, och slutar arbeta långt efter det blivit mörkt, men jag slipper den där trötta, mörka promenaden till kontoret på morgonen. Slipper kylan. Kan sitta vid mitt "nya" kontor med en stickad tröja och tjocka tofflor på fötterna, osminkad, ofixad i håret. Och ändå göra riktigt bra ifrån mig (min julbonus var verkligen ett tecken på att allt fortfarande går som det ska i byggnadsindustrin, och att jag, trots allt, haft ett riktigt bra arbetsår med mina projekt).

Något som också gör mina arbetsdagar trevliga, är det här goda teet från Twinings. Det är matcha te med tranbär och lime - en UNDERBAR smak. Det är mitt nya favoritte. Jag har ju provat en adventskalender från The English Tea Shop, och en annan från Pukka, men Twinings är fortfarande mitt favoritmärke. Deras fantastiska smaker av grönt te är som gjorda för mig. Jag älskar alla, och blir aldrig besviken när jag provar på en ny smak! Nu ska jag återgå till jobbet den här kalla, regniga tisdag i lockdown. Men jag är inte bitter - tvärtom - jag är fortfarande taggad på det nya året och förväntansfull över allt jag kommer få uppleva i 2021.

Gillar

Kommentarer