Försöker ta oss till Sverige

Efter att tre av mina Sverigeresor i år blivit inställda, så har vi nu valt att försöka igen. Vi skulle må så bra utav några dagar i Sverige, hemma hos mamma och pappa. Sitta i mormors trädgård. Fika. Grilla svensk mat och äta en svensk pizza. Bara få andas sverigeluft ett tag. Så jag och min man har bokat flyg, och om allt går som det ska åker vi dit om bara någon vecka.

Tänk om vi skulle lyckas få en sommar (läs: 4 dagar) i Sverige trots allt. Jag vill inget hellre än att hänga hemma hos mina föräldrar ett tag. Vi tar självklart vårt ansvar och undviker kramar, kommunaltrafik, restauranger och att gå på stan. Att sitta i en solsäng och prata med mamma och mormor är allt jag begär just nu. Mamma har så mycket ny fin inredning som jag bara vill gå runt och titta på.

När vi sedan kommer tillbaka till England väntar två veckor av karantän, men vi båda tycker det är värt det för att kunna träffa nära och kära vi inte sett på eeevigheter. Det är tråkigt att många i Sverige fortfarande inte tar pandemin på allvar, festar och umgås alldeles för nära andra människor, men jag känner mig samtidigt inte orolig av att smittas i Sverige. Tänker ju som sagt bara hänga hos föräldrarna, i mitt andra hem, och där mest utomhus.

Så vi håller tummarna just nu att flyg inte blir inställda och att vi klarar alla checks på flygplatsen. Och att vi får några underbara dagar i Sverige. Fastän man är vuxen och äger sitt egna hem, så slutar aldrig föräldrarnas hem vara ditt hem med. Och jag vill jättegärna besöka mitt andra hem i sommar, som alla andra somrar! Det skulle vara så mysigt. Och välförtjänt.

Gillar