Före och efter: Vardagsrummet

Jag tänkte visa lite före och efter bilder på rummen som vi gjort om i var lägenhet, och jag börjar med vardagsrummet.

När vi gick på visning såg vardagsrummet ut så här. Vi såg direkt potentialet i att kunna göra det här stora rummet till ett living/dining room i ett, och självklart måla om och tapetsera det i våra färger. Valet av möbler ska vi heller inte tala om, men alla har vi ju olika stil och smak...

Jag gillade dessutom att det var spotlights i taket och dimmer. Jag är en sådan person som hatar att titta på tv med taklampan tänd (det blir inte någon mysig stämning när det är för ljust, utan känns som om man är på jobbet…). Min man är dock uppväxt med att alltid använda den förbannade taklampan, så nu kan vi kompromissa. Alltså; han drar på dimmern på högsta och jag drar successivt ner den (så han inte märker), tills vi en timme senare sitter där i nästan totalt mörker. Perfekt.

Här kommer efterbilderna. Rummet blev så mycket mysigare och fick så mycket mer karaktär bara av att måla och tapetsera väggar, samt att inhandla lite gråa och svarta möbler. Vi valde att ha soffan och tvn på samma plats som föregående ägare, men skillnaden är att vi även gjorde plats för en mysig matplats. Jag vet att min man ibland smygäter i soffan när jag inte är hemma, men annars äter vi alltid vid middagsbordet (jag är så rädd om soffan och mattan!). Jag har dessutom aldrig tyckt om att äta framför tvn.

Jag tycker verkligen att vi fick till vardagsrummet precis så som vi (jag) ville ha det. Mörkt, mysigt, rent och hemtrevligt. Någon gång i framtiden blir det även ett ljusgrått golv här inne, men just nu är jag supernöjd som det är.

Gillar