Före och efter: Gästrummet

Jag sitter på tåget just nu till Ashford för en rad möten hos mina kunder. Det kommer bli en lång dag/kväll, men jag ser fram emot att ticka av det här, och komma en dag närmre min semester. Åker nämligen hem till Sverige om några dagar! Slänger därför upp mitt sista före och efter inlägg från lägenheten här:

När jag först såg det här rummet under, som skulle bli vårt gästrum, tänkte jag omggg, vilket arbete att få bort alla stickers! Men säljaren var snäll och tog bort dem, samt spacklade och målade väggen vit innan han flyttade ut. Är väldigt tacksam för det!

Som bilden visar var det här ett barnrum, som vi gjorde om till ett gästrum. När vi flyttade in valde vi att fokusera på vardagsrum och sovrum, så gästrummet blev det rum vi blev klara sist med. Vi använde det mest som ett förvaringsrum (kaosrummet) innan de andra rummen blivit klara, men det är skönt nu när även det rummet står färdigt. Och det blev så mysigt. Jag trivs så bra.

Vi valde att göra en fondvägg bakom soffan av samma gråa färg vi har på väggarna i vardagrummet. Resterande väggar lämnade vi vita (här fick min man vara med och bestämma igen, och han ville ha det ganska vitt). Alla detaljer i rummet är sedan mörka (svarta/gråa/bruna) så det blir så där mörkt och mysigt igen som jag vill ha det.

Egentligen är vårt gästrum vårt gamla vardagsrum. Här har vi bäddsoffan vi tidigare hade i vardagsrummet, mattan, tvn, gardinerna – till och med stolen här inne är från vårt gamla kök/vardagsrum. Det var det som var tanken redan för tre år sedan, att vi skulle kunna “göra om” vårt vardagsrum till ett gästrum när vi hittade något större, och på så sätt spara både tid och pengar.

Gillar

Kommentarer