Före & efter: Sovrummet

Om man gillar inredning är det svårt att gå på visningar och försöka ignorera hur lägenheten är möblerad. Att bara tänka på skalet och ytan. Men det jag föll för med sovrummet var de stora fönstrena. Tänk att vakna upp en helgmorgon, dra upp persiennerna, mysa i sängen med en kopp te och titta ut över trädgården med solen i ansiktet. Ja, de morgnarna är verkligen de allra bästa.

Det jag också föll för med sovrummet var garderoben (som sagt hade jag problem med att inte inspektera möbler). De skulle egentligen säljaren ta med sig, men jag lyckades övertala honom att låta de stå kvar. Sovrummet är inte jättestort, men det passar åt oss, och använder man sig dessutom av smart förvaring känns det genast större. Garderoben har tex skjutdörrar och vi har gömda förvaringslådor under sängen.

Efter vi nu flyttat in ser sovrummet ut så här (bild under). Jag är ju inget stort fan av ljusa väggar (eller möbler) utan ville skapa en mörkare, mysigare “hotellkänsla” i sovrummet. Jag inspirerades mest av Elite Plaza i Göteborg och Archibald City i Prag, eftersom de var två hotell jag nyligen hade besökt när vi flyttade in. Den personliga touchen kommer sedan fram genom tavlor och fotoramar.

Nu i efterhand kanske väggfargen blev väldigt brun. Jag skulle nog egentligen blandat den med lite grått, men det var viktigt att både jag och min man var nöjda med färgproverna, och det blev den här vi gemensamt kom överrens om. Fastän jag är nöjd, skulle jag också jättegärna vilja veta hur väggen hade sett ut med den lite gråare nyansen… Såklart. Mörka väggar gör i alla fall ett rum mysigt och är perfekt nar man ska sova. Tycker vi lyckats riktigt bra att få till ett lite annorlunda sovrum som vi verkligen trivs med!

Gillar