Fondtapeter

Vet att processen med att köpa lägenhet är en långdragen sådan, så jag försöker motivera mig själv genom den så gott det går. En stor motivation för mig, som jag säkert nämnt hundra gånger förut, är friheten att kunna måla och tapetsera väggarna i precis vilka färger/mönster jag själv vill. Ingen kommer kunna hindra mig från att gö​ra precis hur jag vill med min egna lägenhet (jag tar självklart hänsyn till min fästmans åsikter, men ingen annan kan påverka mig).

Jag tittade på lite tapeter här om dagen. Något jag kan göra i timmar om jag är uttråkad, är verkligen att gå runt i inredningsbutiker och titta på/drömma över fina möbler, tapeter, lampor, kakel… Allt du kan tänka dig. Jag är ganska logisk av mig som person, men jag har också en kreativ sida som jag älskar att ta fram ibland. Och visst är det enklare att drömma sig bort när man har ett konkret mål framför sig; jag vet ju hur lägenheten ser ut som vi håller på och försöker köpa.

I alla rum skulle jag vilja ha en vägg med fondtapet, och sedan tre väggar med målarfärg. I sovrummet tänker jag mig svart, brunt och guld. Jag hittade den här tapeten ovan som jag blev lite intresserad av. Vi har en svart säng i skinn, svarta nattduksbord och mörkbruna garderober. Jag vill att väggarna i sovrummet ska fortsätta i samma tema, så att allt matchar riktigt fint. Tänker mig därför en mörkare fondtapet liknande denna bakom sängen, och sedan en ljusare brun målarfärg på resterande väggar. Cappucino är en favorit, eller ljus Mocca.

I vardagsrummet skulle jag vilja köpa en ny, grå soffa (vår bäddsoffa ska in i gästrummet när vi flyttar), och måla väggarna gråa med. Jag tänker mig en mellangrå väggfärg, med en mörkare fondvägg bakom soffan. Tycker det är fint med tapeter som ska föreställa trä, tegel eller sten, och speciellt passande tycker jag det är i ett vardagsrum. Rummet får då typ en instant Brooklyn, New York känsla. Härligt.

Den tapeten jag föll mest för var den här silvergråa ovan. Jag kan se framför mig hur bra den skulle passa in i vårt andra sovrum/gästrum/ walk in closet haha, som jag också vill göra till ett grått rum, men kanska lite ljusare än vardagsrummet. Sista rummet jag funderar över just nu är hallen. Det kanske blir tråkigt med mer grått, men jag skulle vilja använda mig av en annan grå nyans där. Mina favoritfärger inredningsmässigt är ju naturfärger; brunt, grått, svart och lite vitt (inte för mycket vitt!), så även hallen kommer definitivt få någon/några av dessa nyansar.

Nu ska jag ta lunch och bege mig till vår jurist i Epsom. Bara att beta av nästa steg i processen.

Gillar

Kommentarer