Födelsedagsupplevelser

2002 – 11 år

Jag kommer inte ihåg så många födelsedagar från när jag var liten så där direkt från minnet, förutom att familjen ofta var i sommarstugan, och att “tjejmiddag” var populärt bland mina kompisar. Men en speciell födelsedag kommer jag ihåg alldeles för bra, och det var när jag fyllde 11 år. Mamma och pappa var mitt inne i att gräva runt husgrunden, vattentäta källaren osv, och hela trädgården var i ett totalt kaos. Det var alltså stora jordhögar överallt, och eftersom det var grävt runt huset, hade pappa lagt ut ett par brädor som vi fick gå på för att komma in och ut ur huset. För det första fick jag ha min viktiga tjejmiddag inomhus, och för de andra fick alla mina “coola” vänner lov att gå på de där smala brädorna for att komma in. För det trejde släppte jag ut mitt marsvin varje dag, så han fick äta gräs. Han var som en hund och gick bredvid mig eller min kanin, så jag hade aldrig koppel på honom. Men på min födelsedag hörde han en läskig fågel och bestämde sig för att gömma sig under yttertrappen, som jag inte kunde krypa under pga av alla j*vla jordhögar. I typ 4h satt jag och grät vid trappen och försökte kalla på honom tills han tillslut lyssnade och kom tillbaka ut. 

2009 – 18 år

På min 18-årsdag hade jag släktfest hemma (med en riktig sommargrillning!), och jag drack mitt allra första glas vitt vin, som jag absolut hatade. Kommer ihåg att jag blev helt illamående av bara ett par sippar. Det smakade inte drickbart, så jag höll mig till cocktails och Bacardi Breezer i några år till. Idag känner jag precis tvärtom – cider och alkoläsk är inte drickbart längre, utan bara för sött.

2011 – 20 år

På dagen blev det födelsedagsfirande med släkten. På kvällen blev det sedan utgång med några vänner i Västerås. Jag blev snabbt besviken på utbudet av nattklubbar (när man bodde i Portsmouth kunde väl ingenting jämföras med Tiger Tiger eller Liquid), så en lite äldre vän tog med oss in på ställena med 25-årsgräns istället. Det var spännande i typ 10min innan jag insåg hur gamla alla var där inne, och vi alla gick hem till vår vän istället och hade hemmafest i hans lägenhet. Efter det tror jag allvarligt talat inte jag gått ut till någon nattklubb på hemmaplan igen. Det lockar inte alls.

2015 – 24 år

Min födelsdag inträffade precis innnan min man skulle åka iväg på en kurs i Leeds i två veckor. Skulle vi vara ifrån varandra i två veckor nu, skulle det inte kännas så jobbigt, men jag kommer ihåg att det kändes det då. Jag skulle bo utan honom hos hans familj etc. I alla fall firade vi först min födelsedagshelg i Londons vackra Southbank, med en romantisk, grekisk middag och drinkar precis vid Themsen. Det var underbart. Det var också då som min man i hemlighet började planera att han skulle fria till mig, som han sedan gjorde på nyårsaftonen senare samma år! Vilka fina minnen vi har tillsammans.

2016 – 25 år

Enda dagen i mitt liv som jag faktiskt jobbat på min födelsedag. Det positiva var att jag åt chokladmuffins hela dagen och fick med mig en flaska prosecco hem. Men jag vill helst inte jobba på min födelsedag igen. Kommer också ihåg att jag pratade med mormor och morfar på lunchen. Sista telefonsamtalet med min kära morfar... De satt i skuggan och fikade, och allt var nästan som vanligt.

2018 – ? Jag har knappt några planer utan ska bara ta den har helgen som den kommer ☀🎂

Gillar

Kommentarer