Flygande Jacob

Jag har tidigare nämnt att jag är ett stort fan av gratänger. Minst en gång i veckan lagar jag en stor gratäng till oss som vi kan äta av i två dagar till middag (inklusive två luncher för mig). Totalt blir det ca 6 portioner. Det är ett perfekt sätt att spara tid och pengar (men kanske inte lika bra för vår ugn som tyvärr verkar gå på sista versen nu).

Den här veckan blev det en flygande Jacob med kyckling, bacon, svamp, cashewnötter och banan. Jag vet att det ska vara jordnötter i det “riktiga” receptet, men som vanligt gör jag alltid om receptet något när jag lagar mat, så det blir mitt eget. Jag har också hittat världens godaste sweet chillisås som jag blandar med grädde för att göra själva såsen till gratängen. Bilden ovan visar gratängen innan den kommit in i ugnen.

Och den här bilden visar gratängen när den är klar. Flygande Jacob är faktiskt en rätt jag började laga ganska nyligen. Min fästman hade läst att det var en typiskt svensk, “konstig” rätt, och han ville prova. Nötter och banan i maten blandat med chillisås kan nog verka ganska konstigt för utomstående. men min fästman älskar det och vill nu att jag ska laga det hela tiden. Jag börjar nästan tröttna haha, men han tycker det är så gott eftersom det påminner om något han åt i Uganda, där de tyligen äter nötter och bananmos med det mesta haha.

Gillar