Floristmöte

Ett annat av bröllopsmötena vi hade i Sverige var med vår florist. Hon ska göra brudbuketten och alla blomsterdekorationer till alla allmänna utrymmen i herrgården. Vi mötte upp henne på Café Gränden över en fika för att planera och diskutera. De färger vi valt att framhäva på bröllopet är rosa, vitt, lite aprikost/persika och mycket grönt och vilt. Jag ville ha rosa och mycket grönt, medan min fästman ville ha aprikost. Jag tycker den kombinationen vi lyckats få fram utifrån detta fungerar (förvånansvärt) väldigt bra.

Brudbuketten kommer bestå av många stora rosor. Flest i rosa, men även några vita och aprikosfärgade. Vår florist föreslog sedan att blanda in lite mindre kvistrosor i buketten för att göra den ännu “fylligare.” Jag fick också bestämma om jag ville ha en “slät” eller “vild” brudbukett, och jag valde vild. Jag tycker om mycket gröna växter, och tror det kommer bli finare med min spetsklänning och mitt hår om buketten inte är helt slät och perfekt, utan mer bohemisk. Vi är ju dessutom på en herrgård, på sommaren. Gröna växter kommer passa in väldigt bra i omgivningen.

Floristens förslag var mycket stjärnflocka (se bilden ovan), som gör buketten lite grönare och vildare. Jag tycker stjärnflocka är jättefint, så det tror jag blir perfekt. Sedan kommer buketten också bestå av mycket chasmantiumgräs, som kommer sticka upp lite från buketten och göra den ännu grönare. De övriga blomsterdekorationerna på herrgården kommer sedan utgå från min brudbukett, så det blir ett sammanhängande tema. Det kommer nog bli väldigt snyggt. Ska definitivt spara min brudbukett sen nä​r allt ä​r ö​ver och torka den.

Gillar