Florens

När vi var till Toscana 2016, besökte vi självklart Florens. Blev verkligen inte besviken på staden; där fanns allt jag hade hoppats på och mer! Vi gick runt i stadens kärna, shoppade lite och åt pasta mitt på torget. Riktig italiensk pasta mitt i Florens… Livet kunde inte bli bättre. Jag visste att staden skulle vara dyr, men att de knappt fanns annat än designerbutiker längs gatorna var jag inte beredd på. Väldigt mysigt.

Vi besökte även Boboli-trädgården (tror jag det hette, kommer inte riktigt ihåg…). Man gick uppför en lång trappa och kom tillslut fram till en fontän på toppen med en underbar utsikt över hela staden. Det var fint men också en utmaning att ta sig upp dit i 35 graders hetta haha.

Jag tror vi var där i flera timmar. Själva trädgården var väldigt stor, och när allt äntligen tog slut hamnade vi inne i ett museum. Kommer inte ihåg mycket av var som visades där inne, förutom att jag valde att gå in i modesektionen där jag tog den här bilden på några väldigt gamla brudklänningar. Tror de var av märket Valentino.

Samlade lite inspiration där inne eftersom jag precis hade börjat tänka på mitt egna bröllop. Jag visste redan då att jag ville ha något mer klassiskt, figurformat och inte för “pråligt.” Att det skulle bli en tvådelad klänning visste jag inte då, men spets var mitt favoritmaterial.

Vi åt även pizza där på en trattoria. Jag beställde en pizza full med parmaskinka och sparris. Det var så gott. När jag var yngre kunde jag inte förstå varför italienska pizzor alltid bara hade ett fåtal ingredienser. Alla var så “tråkiga.” Jag ville ha kyckling, kebab, skinka, paprika, svamp, lök, banan, mozzarella, jordnötter, vitsås och bearnaisesas på samma pizza liksom! Nu förstår jag dock det fantastiska i det enkla. Älskar fortfarande svensk pizza mest av allt, men den där pizzan jag åt i Italien… Den var bara så underbart god och helt perfekt.

Slänger även in en bild från när vi var i Pisa och besökte det lutandet tornet. Var där i en halvdag, och det räckte. Det fanns inte så mycket att göra i Pisa förutom att se det lutande tornet, och allting där var väldigt “turistigt” och packat med folk. Jag gillade Florens mer, men jag har i alla fall gjort Pisa också, vilket jag tycker är ett måste när man befinner sig i närheten!

Gillar