Fler uppnådda mål

I mars 2017 skrev jag ​en lista med 100-mål. I mars det här året skrev jag att jag uppnått 7 av dessa (lite relativt, eftersom vissa mål, som tex “spara mer pengar” är något man kan uppnå idag, men samtidigt fortsätta att jobba på livet ut). Nu tänkte jag ta upp ytterligare några mål som jag uppnått i år.

14. Besöka så många länder och platser som möjligt – Med en nypa salt kan jag säga att jag uppnått det här målet 2018 (men kommer ju samtidigt fortsätta resa så mycket jag bara kan i framtiden). Förutom att ha rest fram och tillbaka till Sverige ett antal gånger, har jag även varit till New York, Sardinien och Bryssel. Det har verkligen varit ett underbart “res-år” för mig, och jag har verkligen förälskat mig i både New York och Bryssel. Tittar fortfarande på ett par Gossip Girl-avsnitt i veckan bara för att drömma mig tillbaka till The Big Apple… åh…

22. Fira bröllopsdagar – I år firade jag och min man vår allra första bröllopsdag tillsammans! Eftersom det var bomullsbröllop, köpte jag Calvin Klein boxershorts till min man, och han köpte sockervadd (Cotton Candy) till mig haha! Sedan körde han ner mig till Portsmouth där vi hade en underbar dejt-dag, och gjorde allt det där vi brukade göra när vi bodde där; shoppade och åt i Gunwharf Quays, spelade minigolf på piren, och satt på stranden och pratade i timmar. Det var där jag föll för honom, och på vår första bröllopsdag påminde han mig om hur allt började. Så romantiskt och helt perfekt!

57. Resa till USA – I maj reste jag till New Yorkkk, och det var underbart. Ville redan tillbaka så fort jag landade på Gatwick (eller, nja, efter jetlaggen lagt sig och jag slutade må illa). Hade ganska höga förhoppningar eftersom alla jag känner som varit där älskar staden, och jag var rädd att bli besviken. Men man kan nog inte bli besviken på New York! Älskade att gå längs Upper East Side, besöka Rockefeller Centre, Ground Zero, gå på Yankees vs Astros i baseball… Och får inte glömma godaste Italienska salladsbaren/cafét Itavolo på 3 Ave. Mmm.

38. Skaffa husdjur – Dessa underbara marsvin som kommit in i mitt liv är helt fantastiska. Jag är ju inte deras “heltidsmamma” (har faktiskt inte sett dem på över tre veckor nu…), men så ofta jag får chansen att ta hand om dem så gör jag ju självklart det. Jag älskar djur; de ger mig ett sådant lugn, så mycket kärlek och en sådan positiv energi att jag blir glad i timmar effter jag bara klappat en hund tex. Och jag älskar dessa marsvin som jag anser som “mina” husdjur (jag är ju deras riktiga mamma och det vet vi alla tre om).

19. Äta mer vegetariskt – Först ville jag bara dra ner på köttet för att vara snäll mot alla dessa fantastiska djur här i världen, men sedan föll det sig bara naturligt att jag inte behövde kött varje dag. Nu lagar jag flera vegetatiska rätter i veckan, och väljer ofta vegetariska alternativ ute på restauranger; inte för att det är trendigt, utan för att jag allvarligt talat tycker det är minst lika gott som ett köttalternativ. Ge mig en halloumiburgare eller portabellosvampburgare istället för en köttig hamburgare alla dagar i veckan liksom.

23. Alltid värna om min och min makes relation – Ännu ett mål som jag måste fortsätta att jobba på, men jag kan verkligen säga att jag gjort allt för att min man ska må bra i år. Det har varit ett tufft år för honom med masters studier (som han nu äntligen är klar med!!) och ett jobb där han har tre olika befattningar – alltså väldigt mycket press och ansvar. Jag har gjort mitt bästa för att inte sätta press på honom hemma, utan ta tag i hemmet (städning, matlagning etc) sa mycket jag bara orkar, fastän jag själv inte direkt är någon housewife utan också har ett krävande heltidsjobb. Från att ha tjänat mindre pengar än mig, tjänar min man nu dubbelt så mycket(!!), och jag tänker definitivt ta lite cred för det pga allt jag gjort för honom i “bakgrunden.” Nu svarade jag väl inte direkt på frågan om hur jag värnar om min och min mans relation, men jag bryr mig väldigt mycket om honom, och sätter alltid honom och oss först.

Gillar