Fler bilder från nyår

Här kommer lite fler bilder från nyår. För att det var en riktigt trevlig kväll, och man ska ju fira in det nya året i stil, eller hur? Vi började i alla fall med att äta bröllopstårta med min mormor på eftermiddagen. Vår bröllopstårta var ju magiskt stor så både mamma och mormor fryste in stora delar av den i augusti. Det var gott!

Sedan gick vi alltså till några vänner senare på kvällen, efter jag ätit mamms köttfärslimpa. Vår nyårsmat var alltså köttfärslimpa med potatis, brunsås och lingonsylt. Kanske inte den “typiska” nyårsmaten, men bor man inte i Sverige är mammas köttfarslimpa rena lyxen kan jag säga, och det var precis vad vi alla var sugna på haha.

Fick godaste proseccon av min bror i julklapp (och finaste flaskan), som vi öppnade till middagen. Jag fick dock lov att dricka ur mitt “Student 2010”-glas eftersom vi inte hittade några fler champagneglas hos mamma och pappa (tror seriöst min bror har snott dem. Han ska ju flytta om ett par veckor…). Så det var en riktigt fin start haha! “Gott nytt år till Linda – student 2010!”

Sen gick timmarna väldigt fort fram till 12-slaget hos våra vänner. Vi pratade, dansade, sjöng och umgicks. Tror det måste varit mitt “snabbaste” nyår hittills. Helt plötsligt var klockan tio i tolv och folk skrek att vi måste hitta våra skor, champagnen och gå ut nu. Blev helt chockad när vi kom ut på altanen och det var ett tjockt lager snö ute. Det snöade hela kvällen och det var så fint. Verkligen det perfekta nyårsvädret.

Väl ute gick allt ännu fortare. Vi avfyrade några fyrverkerier, skålade i champagne, tog några bilder och gick in igen. Kommer ihåg när man var liten och kunde titta på fyrverkerier ute i typ en timme vid 12-slaget. Jag och min bror brukade lägga oss i snön och bara stirra upp mot himlen och det var liksom massor av fyrverkerier där precis ovanför. I år var det väldigt dåligt, och eftersom det snöade så mycket var sikten inte den bästa heller. Samtidigt är jag glad för att det har blivit mindre fyrverkerier med åren, och att folk tänker mer på djuren som mår dåligt när det smäller.

Känner man bartenders så måste man börja (och avsluta) kvällen med en massa goda drinkar. Älskar att ospecifierat kunna säga vad man är sugen på, typ “fruktigt, men en ovanlig cocktail med smaker jag inte provat förut”, och så får man något som den här drinken ovan. Vit rom, äggvita, fruktsoda, fanta och jag kommer inte ihåg allt men den var supergod, fruktig och annorlunda! Fick även se en superfin hemmabyggd vinkällare som gett mig lite framtida inspiration...

Sedan hittade vi också PYTTE där någon gång under kvällen! Helt fantastiskt att se den här lilla ankan igen efter så många år!! Anki och Pytte var nämligen mitt favoritprogram när jag var liten. Det fanns inget bättre. Barnprogram nuförtiden kan verkligen slänga sig i väggen (inte för att jag direkt sett några, men de kan aldrig bli bättre än på 90-talet). Så nyåret var riktigt trevligt och roligt, fastän vi sedan fick resa hem till England med världens baksmälla. Jag rekommenderar inte att flyga bakfull. Så fort planet svängde det minsta lilla mådde jag illa. Note to self att ta ledigt den 2:a januari nästa år.

Gillar

Kommentarer