Fler barndomsminnen

Jag skrev ett inlägg för något år sedan med barndomsminnen jag hade. Igår kväll låg jag vaken sent, och istället för att somna kom en massa minnen tillbaka från min barndom. Det var så mysigt att bara ligga där i mörkret och tänka tillbaka på den tiden. Jag skrev ner några av dessa tankar/minnen jag hade:

Att få vara uppe sent en söndagskväll för att åka till Hässlö och titta på pappas plan landa från London. Och få presenter av honom som han köpt i London. När jag var väldigt liten och gick på dagis brukade jag titta upp på flygplan, peka och med gråten i halsen säga "pappa..." Jag kunde vara hur glad som helst, springa runt och leka, men när jag såg ett plan började jag genast längta efter min pappa haha.

Leka med lego med min vän Tobias. Och hur jag alltid var lite småkär i hans storebror som var 6 år äldre än mig. Hans storebror lärde mig att åka inlines och det var typ den bästa dagen i mitt liv.

Att spela Rollercoaster Tycoon på datorn. Förutom The Sims måste ju Rollercoaster Tycoon varit det bästa datorspelet genom tiderna?! Dvs tills man råkade bygga en alldeles för läskig berg-och-dalbana som ingen vågade åka på. Eller en som gick för fort, spårade ur, folk dog och ingen ville besöka din park längre. Game over.

Rocklundamarknaden varje vår och höst. Höjdpunkten var att åka tekopparna med pappa, välja ut en stor ballong, "dra i snöret" (ni vet det där spelet man betalade 20kr för, där man fick välja ett snöre att dra i, och sedan fick hem den vinsten man drog upp. Vinst varje gång, och oftast var det gosedjur), sockervadd och godisremmar.

Hälsa på släkten i Jämtland och bada i deras sjöar som alltid var 10 grader kallare än våra sjöar i Västmanland... Men man ville vara tuff inför de jämtländska kusinerna och låtsas som om det var härligt, när det i själva verket var 12 grader i vattnet i augusti...

Minigolf på björnön och lövudden. Sommaren var aldrig komplett utan minigolf.

Tjejmiddag när man var typ 10 år. Då kände man sig riktigt vuxen, för det var ju sådana middagar min mamma alltid hade med sina väninnor.

Och på tal om att känna sig vuxen som 10-åring; att dricka samarin på rasten ansågs som coolt. Det stod ju 12+ på paketet. Förstår inte varför vi drack det, men jag kommer ihåg att vi gjorde det.

Gillar

Kommentarer