Flashback till Barcelona (del 2)

Det var perfekt att åka på semester mellan final exams och studenten. Vi var klara med våra exams den 20:e maj, och sedan hade vi alltså 3 hela veckor fria till studenten. Jag jobbade några dagar, men mestadels av tiden ville jag bara njuta av att vara ledig och göra något roligt. Och Barcelona var definitivt något roligt.

Jag tror det var två dagar i Barcelona som vi valde att turista helhjärtat på. Vi hoppade på en “hop on hop off” buss som tog oss till de största sevärdigheterna; La Sagrada Familia, Park Guell, Camp Nou etc. Tror vi var vid La Sagrada Familia fler än en gång, eftersom det inte låg jättelångt ifrån där vi bodde. Min favoritdag var nog när vi besökte Park Guell. Jag tyckte det var jättemysigt att gå runt där i parken, besöka Gaudis hus, och utsikten på toppen av berget var underbar. Vi såg verkligen hela Barcelona. Vandringen upp dit var ganska tuff eftersom det var över 30 grader den dagen, men jag älskar ju värme så hade inga problem med det. Det var roligt att hinna se så mycket av Barcelona på bara en vecka.

Jag tror det bara blev en halvdag på stranden under hela Barcelonavistelsen, vilket jag var lite besviken över. Folk var mer intresserade av att shoppa, vilket jag aldrig var. Shoppa tycker jag (fortfarande) man gör när det är dåligt väder. När man är i ett varmt land, i en stad med en stor strand, då tillbringar man tiden på stranden! För att kyla ner oss besökte vi istället Starbucks ganska ofta. Med ganska ofta menar jag minst en gång per dag haha, det var ju sa exotiskt på den tiden då det inte fanns i Sverige. Vi blev beroende av Frappuccinos. Det var så härligt med en kall Chocolate Frappuccino när det var som allra varmast ute.

Vi bodde 11st tjejer i samma lägenhet. Med endast ett badrum. Det skulle jag nog inte göra om igen. Fastän det skulle vara en “semester” hade folk ibland sina alarm på 5 eller 6 på morgonen för att gå upp och duscha innan alla andra. Innan varmvattnet tog slut. På morgonen ångrade jag alltid att jag inte bodde med killarna istället. Har alltid kommit bättre överrens med killar som inte är lika krävande haha. Dessutom ville de besöka stranden mer än tjejerna! Men det var verkligen en trevlig resa och en upplevelse för livet. Kommer nog aldrig åka med så många personer på semester igen, liksom. Det var roligt att så många kunde och ville åka till samma ställe dessutom.

Sedan dess och studenten har jag inte träffat så många. Hade kontakt med kanske ett 10-tal efter studenten, och nu är den siffran nere på 3. Dock skulle jag nog säga att dessa verkligen är mina riktiga vänner. En kommer komma på mitt bröllop, de andra två var bjudna men bor i andra delar av världen. Det är väl det som är den största anledningen att man tappar kontakt med så många. Alla var så ambitiösa och målinriktade. Ville resa runt världen, göra karriär, och det gör de flesta nu också. Andra har jag bara växt ifrån och isär. Jag har fina minnen och varit lyckligt lottad som kunnat rest så mycket. Det här var alltså min första resa till Spanien, och nu i sommar kommer jag göra en till, till Mallorca! Det ska bli riktigt roligt och spännande. Vi får se om Palma kan slå min nuvarande spanska favoritstad, vilket inte är Barcelona, utan Valencia. Men Barcelona var en härlig stad det med. Det var definitivt en passande stad för första utlandsresan med vänner på egen hand. Kommer aldrig glömma det.

Gillar

Kommentarer