Flashback till Barcelona (del 1)

Jag har tidigare nämnt att jag varit till Spanien några gånger. Älskar Spanien, verkligen ett härligt land att åka till. Första gången jag var där var för exakt 7 år sedan. Då åkte jag med ett ganska stort gäng från IB till Barcelona. Vi hade skrivit våra Exams i maj, och ville fira med en utlandsresa innan studenten.

Vi bodde i en liten lägenhet vid Arco De Triunfo, på Carrer De Mendez Nunez om jag inte minns fel (var ju några år sedan nu). Inte direkt finaste området i Barcelona (från balkongen vittnade några av oss ett par som blev rånade. Helt plötsligt hoppade bara fyra/fem män ut från buskarna på andra sidan gatan och stal kvinnans väska…), men läget var centralt, ganska nära vattnet, och det funkade för oss då liksom. Ingen av oss kände för att slänga ut massvis med pengar på en resa just då, bara dagar innan vi blev arbetslösa haha. Och vi alla lyckades undgå att bli rånade.

Det var en trevlig resa med min klass, men jag skulle nog aldrig åka på semester med 20 andra igen. 20 personer, 20 olika viljor. Det var inte ofta vi lyckades äta på samma ställe eller ens gå till stranden samtidigt. Alla ville olika. Jag kommer speciellt bra ihåg en dag då jag absolut ville till stranden. Gick ifrån lägenheten med ett gäng som ville samma sak. Halvvägs till stranden ändrar sig alla andra och vill shoppa istället. Jag hängde på, fästan jag var sååå trött att gå i alla butiker – igen. Jag ville sola och bada och bli brun till studenten, inte gå runt inne på H&M som finns i Sverige! Men det var ju också på den tiden då ingen använde mobiltelefonen utomlands. Det var för dyrt. Så jag kunde inte bara ringa någon annan och fråga om de ville till stranden istället. Kunde bara träffa alla på speciella platser och tidpunkter vi bestämt innan.

På dagarna hann vi turista väldigt mycket. Vi besökte bland annat La Sagrada Familia, Park Guell, Camp Nou, La Rambla (såklart) och en fontänshow en kväll (bilden ovan). Det var jättefint. Jag kommer ihåg att vi satt på en väldigt hög och lång trapp, och tittade på den koordinerade fontänshowen i solnedgången. De spelade samtidigt musik i bakgrunden, vissa dansade och stämningen var på topp. Vi höll verkligen igång hela tiden i Barcelona, så jag tror fontänshowen var en av få gånger vi faktiskt satt ner och vilade haha. Men det fanns ju sååå mycket att se och göra i Barcelona!

Det absolut mysigaste med Barcelona var nog att nätterna var så långa. Vi gick ut och åt middag vid 11/12 på kvällen, och då hade kvällen knappt börjat. Sedan var vi ute till kanske 5/6/7 på morgonen. En natt kommer jag ihåg att vi shoppade klockan 3 på natten, och det var absolut inget konstigt att vissa butiker hade öppet då. Det var verkligen det perfekta livet när man var 18 år. Jag tror det var här på La Rambla som jag provade Strawberry Margarita för första gången (bild ovan), och blev riktigt förtjust i cocktails. När man var “väldigt ung” var det annars mest bara cider som lockade. Allt annat smakade inte så bra. Vitt vin till exempel tyckte jag bara var starkt och äckligt. Unga, söta jag haha… Men i Barcelona började jag alltså få upp ögonen för cocktails (och shots). Efter att ha pluggat så hårt i 3 år var det verkligen härligt att få lite semester och kunna släppa loss.

Gillar

Kommentarer