Fiskgratäng med curry

Jag är inte stormförtjust i fisk, men jag försöker äta det ganska regelbundet ändå, eftersom det är bra för kroppen. För några dagar sedan överträffade jag mig själv med att laga den godaste fiskgratängen jag troligvis någonsin ätit. Jag överdriver inte.

Jag gillar att hitta på mina egna recept, men ibland vill man ha någon annans bas att gå på. Så man vet att det i alla fall inte blir helt misslyckat ;) Här tycker jag Jenny’s Matblogg är suverän; den bloggen ger mig alltid inspiration och bra tips när jag har idétorka i köket. Jag såg ett inlägg om fiskgratäng med Philadelphiaost och curry, och jag blev inspirerad direkt. Fick bara lov att göra något liknande, men samtidigt med min egna tolkning (jag kan inte följa någon annans recept till punkt och pricka, utan jag måste alltid improvisera lite).

Här kommer receptet på min nya favorit-fiskgratäng!

Ingredienser:

Fisk – jag köpte en fryst blandpåse, innehållande både lax, torsk och kolja (kolja är väldigt populärt i England)

Potatis (som jag gjorde till potatismos)

Spenat

Greenbeans

Matlagningsgrädde

Philadelphiaost, Light Original

Kryddor – svartpeppar, currykrydda, chilikrydda, persilja och dill, MYCKET dill (för jag älskar dill!)

Mozzarella (endast spontant för att jag hade ett paket i kylen med dåligt utgångsdatum)

Tillagning:

Lägg fisken i en ugnsform. Blanda matlagningsgrädde, Philadelphiaost och kryddor för att göra såsen, och häll sedan över fisken. Ställ in i ugnen.

Skala och koka potatis. Sjud broccoli och greenbeans.

Efter 15 minuter i ugnen, ta ut ugnsformen och tillsätt broccoli och greenbeans. Efter ytterligare 5 minuter, tillsätt potatismoset (jag gör moset genom att endast mosa potatisen och tillsätta lite mjölk. Använder aldrig salt eller smör). Skär mozzarellan och lägg i bitar över moset.

Värm gratängen i ugnen i ytterligare 10 minuter, och den är sedan klar för servering.

Serveras med:

Bara som den är, eller med lite pressad citron!

Gillar

Kommentarer