First Hotel Twentyseven

I Köpenhamn bodde vi på ett hotell som hette First Hotel Twentyseven. Ett fyrstjärnigt hotell i inre Köpenhamn. Det levde inte riktigt upp till våra förväntningar, och jag skulle nog säga att det egentligen är ett 3-stjärnigt hotell at best. Här kommer några plus och minus-punkter, men för den som inte är intresserad av att läsa allt, så kan jag summera med att det är inget hotell jag rekommenderar (om man inte bara är ute efter ett bra läge och en god frukost).

+ Det största plusset var faktiskt läget. Det låg mitt i inre Köpenhamn, och det var gångavstånd till det mesta. Ströget, Nyhavn, Tivoli och centralstationen var allt inom en 20 minuters promenad från hotellet. Vi behövde aldrig ta en buss eller taxi under vår vistelse i staden.

+ Frukostbuffén. Det fanns mycket att välja på och jag moffade i mig engelsk frukost, knäckebröd med olika pålägg, yoghurt, müsli och chiafrön, frukt, ingefärashots, kaffe och juice varje dag.

- Det fanns dock inte alls mycket sittplatser vid frukosten, och den stängde för tidigt. Hela hotellet ville äta frukost den där sista timmen (mellan 9-10), och alla fick verkligen sitta på varandra i den lilla, lilla matsalen. Jag hatar när personer jag inte känner sitter och stirrar på mig och min mat när jag äter, och det var precis så det var, nästan varje morgon. Fullt av människor, väldigt tätt bredvid dig, som käkat blängsylta med glosås… Vad gjorde de ens där under frukosten? De borde ju varit mätta 😂

+ Bekväma sängar, kuddar och täcken!

- Renligheten. Det var dammigt på golvet i rummet när vi checkade in. Jag spillde te på kanten av sängen och den fläcken tvättades aldrig bort. Spillde också te på lakanet, som aldrig byttes under tiden vi var där. Vi fick aldrig någon känsla av att det städades noggrant, eller att de ens brydde sig om att det skulle vara skinande rent överallt. Miljötänket kanske kom lite i vägen här.

- Avloppet. Efter endast en dag började det lukta illa från avloppet i badrummet, framförallt i duschen. Det var en ihållande lukt som aldrig försvann trots att de städade och flera gånger lovade att de skulle "fixa" problemet. Lukten gick hand i hand med känslan av att renlighet inte var en prioritet på det här hotellet.

+ Miljövänligt. I badrummet hade miljövänliga kranar installerats så det rann minn. De uppmuntrade folk att använda handdukarna i mer än en dag (vilket jag tycker är en riktigt bra tanke). Lamporna var även de eco-friendly.

- Lack of privacy i badrummet. Det hade en dörr som inte gick att stänga. Duschen befann sig också mer i rummet än i badrummet, så satt jag på sängen och min man duschade kunde jag se honom väldigt bra, och tvärsom. Nu gjorde ju inte det något eftersom vi är gifta haha, men tänk att dela ett twin rum med någon du inte känner så väl. Du kan inte stänga dörren till toaletten och hela du syns naken i duschen 😂

- Kassaskåpet i vårt rum var trasigt. De skulle fixa det, men det hände aldrig. Efter att vi frågat två gånger gav vi upp.

- Det fanns inget kylskåp på rummet. Brukar inte använda minibaren (om en sådan finns), men har rummet kylskåp kan man ställa in vatten/annan dryck man köpt där.

+ Vi fick dock complimentary snacks (chips, lakrits och choklad) varannan dag. Vatten fick vi varje dag.

+ Utcheckning kl 12. Vissa hotell har sådana tidiga utcheckningar. Jag gillar sena utcheckningar och sena frukosttider!

- Vi bokade ett superior double room, men visste redan innan att vi kanske skulle få ett twin room istället för ett double (det gick inte att bekräfta innan vi checkade in på plats). Men det var inga problem. Men vad var dock "superior" med vårt rum? Jo, att vi hade en tekokare/vattenkokare på rummet tydligen. Inte riktigt värt att betala extra för endast det, om du frågar mig…

Så allt som allt skulle jag säga att det var ett dåligt 4-stjärnigt hotell, eller ett bra 3-stjärnigt hotell. Jag har definitivt bott på bättre 4-stjärniga hotell, och jag undrar när de senast blev inspekterade? Ytterst tveksamt om det skulle få godkänt på en inspektion idag.

Gillar

Kommentarer