Firework Night

I lördags var det dags för den årliga Firework/Bonfire Night, och vi valde att fira den väldigt lokalt i år. Förra året tror jag vi skippade det totalt (hade andra planer), men åren innan dess har vi varit flitiga med att besöka Morden Parks fyrverkerifirande. Mina svärföräldrar bor där, så vi har ofta gått dit med dem.
I år blev det firande med vänner istället, i Carshalton där vi bor, och nu tror jag inte vi kommer besöka Morden Parks firande ever again! Det var inte bara billigare här, utan bättre fyrverkerier, en riktigt bra show, en mindre park (men fortfarande tillräckligt stor) som inte alls var lerig och söndertrampad, och där dessutom alla inkomster gick till välgörenhet.
Det som också var bra med firandet i Carshalton Park är att det är ett stort hål i mitten av parken. En stor krater efter en bombning under andra världskriget. Det var där ifrån de avfyrade fyrverkerierna, så de kom inte upp lika högt upp i luften ovanför oss åskådare som vid andra föreställningar.
Åskådarna stod alltså vid parkens högsta punkt och fyrverkerierna, samt brasan, var nere i kratern.
Det var en väldigt trevlig kväll, och inte alls speciellt kall (vi hade värmt upp oss med prosecco/öl innan hos oss). Efter föreställningen var över åt vi varsin Hog Roast baguette (typ pulled pork med äppelmos), och gick sedan runt i byn för att hitta en pub att hänga på resten av kvällen.
Det var ganska mycket folk i rörelse, men vi lyckades få ett bord på The Railway Tavern. Vi drack ett glas och gick sedan hem till oss igen, där vi spelade spel innan våra vänner tog sista bussen hem. Det var en riktigt rolig och mysig kväll!

Gillar