Festen

Efter bröllopsmiddagen var det dags för fest! Jag och min man startade igång festen med vår första dans, som vi hade valt att göra lite annorlunda. Vi ville verkligen inte ha ett “stelt och traditionsenligt” bröllop, utan endast göra det vi kände för just då och ha roligt med alla. Det var precis det vi gjorde och varför bröllopet blev så lyckat. Alla var så avslappnade och kunde vara sig själva. Därfor valde vi Coldplay – A Sky Full Of Stars till vår första dans. Min man älskar Coldplay och jag älskar Avicii. Låten är liksom en blandning av vara musiksmaker, en blandning av oss, så den var perfekt. Sedan dansade vi absolut inte vals, utan bara som vi ville just då, och alla andra gäster gick upp på dansgolvet ungefär halvvägs in i låten.
Efter det dansade vi där ett tag innan det var dags för bröllopstårtan som serverades i den stora loungen. Det bästa med att ha festen på Wirsbo Herrgård var verkligen att allt var så öppet och möjligheterna så många. Dörrarna öppnades upp mellan dansgolvet/baren, matsalen och loungen och man kunde umgås både ute och inne. Jag såg till att dansa med de som typ aldrig lämnade dansgolvet, men samtidigt prata med de som hellre vilja sitta i baren eller i sofforna. Jag tyckte det var viktigt som brud att verkligen ta sig tid och prata och umgås med precis alla som själva tagit sig tid att komma dit.
Okej, tillbaka till bröllopstårtan. Den bestog av fyra lager, och vi hade sedan tidigare bestämt att den skulle innehålla grädde, hallon och limefyllning, med ett vitt chokladtäcke ovanpå. Den var himmelskt god! Våra engelska gäster undrade om det var mousse eftersom den var så mjuk och krämig, men svenska tårtor är ju så; så mycket bättre än engelska tårtor med icing (som alltid är alldeles för hård och söt enligt mig!). Tårtan var en annan höjdpunkt på dagen, men det var inte slut på mat där. En timme senare kom nämligen även vickningen fram, vilket vi bestämt skulle bestå av en ostbricka med kex och vindruvor.
Gästerna behövde verkligen inte gå hungriga eller ha tråkigt, och det tror jag alla uppskattade. Folk som jag aldrig sett gråta förrut fällde liksom en tår över hur fint vårt bröllop verkligen var. Till och med servitriserna sa att det var det bästa, roligaste och mest avslappnande bröllop de jobbat på. Troligtvis blev allting så bra eftersom både jag och min fästman är väldigt lättsamma av oss, och för att vi valt att fokusera på de aspekterna som inte bara vi, men som alla andra också kunde njuta av. Till exempel valde vi att betala mest för mat, dryck och lokal (herrgården), medan vi betalade mindre för smekmånden, våra ringar samt gjorde alla program och inbjudningskort själva.
Vi festade och dansade långt in på natten, och jag var nog den som gick och lade mig allra sist eftersom jag hade miljoner hårspännen och pärlor att ta ur ur mitt hår haha. På morgonen åt vi sedan frukost med de gäster som sovit kvar på herrgården, och tillbringade sedan dagen i spabadet (våra engelska gäster badade i sjön). Vilket underbart bröllop, och vi har fått så himla mycket presenter, som fortfarande fortsätter att komma in. Vi är verkligen så tacksamma för allt och alla! Dessutom hade vi ju en budget på 200,000kr för hela bröllopet, men i slutändan gick kalaset endast på 150,000. Jag sa ju det, att när jag sätter en mental budget ser jag alltid till att komma under den i slutändan i alla fall. Nu kan vi lägga dessa 50,000kr på nya möbler till den nya lägenheten, men utan att bröllopet blev märkbart mindre lyxigt för det!

Gillar

Kommentarer