Fejk-grillat

I söndags slängde jag ihop en potatisgratäng, samtidigt som min man "grillade" kyckling i ugnen. Vi har en speciell grillinställning på ugnen, som gör att kött och kyckling verkligen både ser ut och smakar som grillat. Perfekt när man inte har en egen grill utomhus.

Jag gör min potatisgratäng lätt med skivad potatis och matlagningsgrädde. Sedan kryddar jag den med lite salt, svart peppar, persilja och gurkmeja. Jag är fortsatt besatt av gurkmeja, och gillar att krydda nästan all mat med det nuförtiden. Till sist lägger jag lite skivad ost uppepå, innan den åker in i ugnen i ca 40-45min på 200 grader.

Min man förberedde chicken hotdogs, Jamaican jerk chicken och kycklingfileer marinerade i lime och kokosmjölk. Vi åter ju inte mycket rött kött nuförtiden, så det blev endast kyckling denna söndag.

Det ser som vanligt ut som väldigt mycket mat, men vi lagar ju bara middag varannan dag, samt gillar att fylla matlådorna till jobbet. Det är så oerhört praktiskt att laga 6-8 portioner till middag, istället för att stå i köket varenda kväll efter jobbet, när man samtidigt har andra hushållssysslor att sköta.

Vad passar bättre till grillad kyckling och potatisgratäng, än en fräsch sallad? Jag gjorde denna enkelt genom att först skära upp lite isbergsallad och lägga i botten av skålen (eller enkelt och enkelt - jag hade två marsvin tiggandes vid mina fötter). Sedan skar jag gurka, rev en morot och toppade med lite fetaost.

Det kändes som en somrig middag, fastän vi hade "fuskat" och girllat i ugnen, och fastän vi satt inomhus. Vi har lyckats ätit ett par måltider på terassen hittills, inte många, men mycket snart blir det nog garanterat fler.

Gillar

Kommentarer