Februari har betytt...

Februari har handlat om att unna sig god mat, lite nya upplevelser och sånt som gjort vintern lite mer uthärdig. Jag har druckit prosecco mitt i veckan, hängt i Chelsea och ätit en sen lunch på The Ivy. Tagit en road trip till New Forest. Köpt en ny, fin kavaj, öppnat ett nytt sparkonto med bättre ränta, och nu ska jag alldeles snart till frisören. Jag köpte även ett nytt matcha te med citron som var så fantastiskt (från PUKKA), och små förändringar som dessa har verkligen gjort mig så glad den här månaden. I hemmet fick vi äntligen våra nya soffbord, och dessutom gick vår ugn sönder så det blev ännu en liten trevlig uppdatering i köket.

På jobbet går allting fortsatt framåt, främst med mitt projekt i Woolwich och med Facebook. Har lyckats uppnått en bra balans av jobb, vila och andra upplevelser den här månaden, men jag saknar familjen lite. Så mars kommer bli perfekt då mamma och pappa först kommer hit en sväng, och sedan åker jag och hälsar på alla i Sverige. Det är dags för lite semester!

Det jag sett fram emot mest är....

... att jag äntligen ska bli BLOND igen. Har verkligen tröttnat på min tråkiga hårfärg, och nu är väntan äntligen över.

Min uppenbarelse har varit...

... att jag definitivt märker hur tiden förändrar saker och ting. Jag menar att jag ser det så mycket klarare nu än när jag var yngre, för när man var yngre hade man inte alls samma tidsuppfattning - man visste att man själv blev äldre och älskade den tanken, men man märkte inte att någon annan i familjen åldrades på samma gång. Nu är det så uppenbart hur mina föräldrar tagit mormor och morfars plats, så som jag kom ihåg dem när jag var liten. Och mormor och farmor har tagit gammelmormor och gammelfarmors plats. Jag vet att det är naturligt, men det är också skrämmande. Jag gillar att vara 28 år, och känner mig inte rädd för att bli äldre. Men jag vill inte att andra i min närhet ska bli äldre. Det är så tydligt hur jag och min bror - mamma och pappas barn - flyttade ut, och att nästa stadie i deras liv blivit att ta hand om deras mammor istället.

Den här serien har jag tittat på...

THE CROWN. Har aldrig varit intresserad av den engelska kungafamiljen (eller någon kungafamilj för den delen), men den här serien har gjort mig SÅ intresserad. Princess Margaret är min QUEEN och jag är riktigt upprord över att hon aldrig fick leva sitt liv så som hon själv ville. Om möjligt har serien gjort mig ännu mer anti-monarchy, men jag vill samtidigt bara veta mer om dessa personer och deras liv, och titta på ett avsnitt till, och ett till, och ett till... De är dock rätt långa, så jag och min man hinner typ med 2-3 i veckan.

Min största inspirationskälla har varit...

... Bianca Ingrosso i LA. Hon har gjort mig mer taggad på vår resa till Kalifornien om en månad! Hon har tipsat om flera matställen jag är ivrig på att prova, och hur fantastisk är inte hennes stil dessutom?! Jag såg henne i en svart kavaj och shorts och tänkte att NU köper jag äntligen den där kavajen jag velat ha ett tag. Från mitt älskade Mango såklart.

Något som gett mig onödig negativ energi...

... har varit svärfamiljen och deras drama - igen. Det är alltid något drama där och jag orkar inte. Det är svårt att veta hur involverad man egentligen "måste" vara i sin svärfamiljs problem? Jag drar gränsen vid hur det påverkar min man. Påverkas inte han direkt, så bryr jag mig inte. Kanske låter kallt, men man kan inte hålla på och dalta med människor som är alldeles för olika dig själv. Som inte lyssnar, som valt sitt sätt att leva a long time ago, och som är raka motsatsen till dig själv. Det ger en som sagt bara negativ energi. Att vara positiv och ta itu med sina egna problem verkar vara så underskattat.

Det här är jag GLAD för...

... Att jag inte varit sjuk på länge, utan lyckats hålla mig frisk och pigg trots alla sjuka (kanske både fysiskt och psykiskt....)människor runt omkring mig!!

Så här fortsätter jag året för att uppnå mina mål....

Använder flitigt min kalender (tänk att livet kan bli så roligt bara av att ha en fysisk kalender), och jag och min man fortsätter at ta fler bilder på oss, på olika platser. Jag har också tagit fler bilder på mig själv den här månaden, just för att det varit den sista månaden med min naturliga hårfärg så här pass "utvuxen."

Har som sagt uppdaterat hemmet med nya soffbord och en ny ugn (ett stort pågående, never-ending mål för mig är ju att alltid ha det fint, fräscht och bekvämt hemma). Samtidigt jobbar jag på och försöker spara mycket pengar för framtiden. Det kanske inte kan räknas som ett mål, men jag njuter av nuet och att var tid har sin plats (eller är det var plats har sin tid? Svenskan ibland...) Njuter i alla fall av den platsen jag befinner mig på i livet just idag.

Det jag avklarat är...

Jag har öppnat ett sparkonto med en mycket bättre ränta än mitt förra. Både jag och min har låst en del av vårt sparande (vi spar fortfarande individuellt, så vi har öppnat två låsta konton), och det känns som en riktigt bra investing för framtiden. Det är i alla fall ett litet steg mot en ännu bättre ekonomi.

Vi har bokat den årliga sommarresan till Sverige i juli. Min man har inte besökt Sverige på evigheter, så det ska bli riktigt roligt. Sen har jag ju avklarat mycket på jobbet, varje dag, men det är inte lika roligt att skriva om 😉

Nu ser jag fram emot att FIXA MITT HÅR, och sedan ser jag självklart fram emot en ny månad. Mars - du är välkommen.

Gillar

Kommentarer