Favoritquotes

Några kloka ord på en lördag:

Vi alla strävar efter lycka, men lycka är ingenting vi endast hittar i framtiden. Visst kan vi inbilla oss om att vi skulle bli lyckligare om vi köpte en ny bil, skaffade ett nytt jobb, hittade en partner - men det som egentligen definierar lycka är att den kommer inifrån. Jag tror starkt på att vi kan bli riktigt lyckliga IDAG, om vi bara accepterar var vi är i livet och vad vi har runtomkring oss precis just nu.

Jag har alltid gått min egna väg i livet, och varit väldigt obrydd om vad andra tycker, tänker och vill att jag ska göra. När mina vänner rökte bakom gymnastiksalen när vi var 11, stod jag med, men vägrade röka själv. De tyckte jag var tråkig, men jag stod på mig. Rökning intresserade mig inte. När mamma och pappa tyckte att jag skulle studera i Sverige istället för i England, stod jag också på mig. Jag ville utomlands, så jag använde mina sparpengar för att försörja mig. Folk har sagt att jag gjort ett stort misstag som gift mig - 50% av äktenskap håller ju inte. Eller att jag pluggade för mycket i skolan, att jag köpt ett för dyrt hem, att jag reser för ofta... You name it. Vad du än gör i livet kommer det alltid vara någon som kritiserar dig. 90% pga avundsjuka (tror jag), att de själva inte mår bra eller inte vågat göra det du gjort. Så följ alltid din egen stig.

Jag tänkte lyfta fram citatet "skriv kritik i sand, och rista beröm i sten." Alla behöver vi konstruktiv kritik ibland, men det finns en väldigt fin gräns mellan konstruktiv och destruktiv kritik. Ingen mår bra av taskiga, onödiga kommentarer, men alla mår bra av beröm. Jag är en person som är väldigt snabb med att berömma folk, men inte lika snabb med att kritisera. Så tycker jag vi alla borde vara. Det finns otroligt många människor där ute som inte vågar säga om de tycker någon har en fin tröja på sig, gjort något bra på jobbet etc, men gör någon ett fel är de där direkt med sina snorkiga kommentarer. Jag själv har så svårt att ta emot kritik från människor som aldrig någonsin berömt mig, för kan de vinkla allt negativt borde de också kunna vinkla det positivt. Så beröm varandra MYCKET, och kritisera varandra (konstruktivt!) endast där det behövs.

Det här citatet, eller rättare sagt dikten, ovanför av Harry Scott Holland är ganska känslosam för mig. Den lämnade nämligen min morfar kvar efter han gått bort. Jag tycker det är en sådan fin dikt, och sorgen lättar liksom lite varje gång man läser den. "Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum." Det rummet tolkar jag som mitt hjärta. Du finns ju alltid i mitt hjärta, morfar. Och att dikten sedan avslutas med att "Allt är väl." Om det är något som tröstar mig när jag känner mig riktigt ledsen, så är de dem orden. Allt känns ju inte som om det är “väl”, men samtidigt… Allt är väl.

Gillar