Favoritpastan

Huvudingredienser:

Färskpasta eller Pasta Penne

Svamp

Spenat

Kyckling (ganska ofta hoppar jag nu över kycklingen nuförtiden och kör vegetariskt)

Ingredienser till såsen:

Matlagningsgrädde

Rödlök

Grön Pesto

Kryddor (svartpeppar, vitlökskrydda och italienska örter)

Tillbehör:

Fetaost

Oliver

Vitlöksbröd

Tillagning:

Koka upp pastan. När pastan är klar, stäng av spishällen och tillsätt färsk bladspenat. Bladspenat ska aldrig koka, men får den där perfekt mjuka konsistenen efter ett par minuter i kastrullen tillsammans med pastan.

Stek kyckling (om kyckling används), svamp och rödlök. Jag steker alltid i olivolja eller avokadoolja om jag ska lyxa till det.

När huvudingredienserna är klara, häller jag i pastan och spenaten i stekpannan, så (kyckling) svamp, rödlök, pasta och spenat blandas ihop. Sedan gör jag såsen.

Blanda matlagningsgrädde och grön pesto i en bunke/matlagningskaraff. Tillsätt kryddor. Häll sedan i såsen i stekpannan, blanda runt och värm upp i några minuter.

Servera pastan med oliver, fetaost och vitlöksbröd. Går självklart även att servera en lite nyttigare sallad bredvid, samt lägga till broccoli, blomkål och ärtor som huvudingredienser.

Ett annat alternativ är att blanda pastan, kycklingen och såsen i en ugnsform. Hyvla cheddarost över och ställ sedan in formen i ugnen i 20 minuter. Då blir det en supergod ugnsbakad pastagratäng!

Jag absolut äälskar min pesto pasta. Min signaturrätt och min favoriträtt i flera år.

Gillar

Kommentarer