Färskpasta

Jag älskar att laga (men framförallt äta) nya, spännande maträtter. Något jag fastnat för just nu är verkligen färskpasta. Alltså, jag köper det och lagar det varje vecka. Jag kan inte få nog av det och tror jag har ett problem?!

Igår lagade jag färsk tortellini med svamp, spenat, broccoli och pestosås. Det blev supergott, och ganska nyttigt om man bortser från grädden. Jag gillar att blanda i spenat och broccoli i nästan allting jag lagar, eftersom det ger maten en härlig och nyttig kick. Älskar verkligen att spenat och broccoli är både gott och nyttigt samtidigt. De är nog mina absoluta favoritgrönsaker.

Färskpasta är väldigt lätt att laga, och det går snabbt. Pastan kokar nämligen bara i ca 5 minuter. Jag förstår därför inte varför inte fler lagar eller pratar om denna underbara maträtt! Man kan alltså tillaga pastan på max 15 minuter (om man räknar in tiden det tar att hacka/skära grönsaker), och resultatet blir så himmelskt gott och lyxigt på samma gång. Enda negativa är att det sedan blir svårt att äta “vanlig” pasta när man vant sig vid färskpasta…

Förra veckan lagade jag ravioli i tomatsås, vilket också blev riktigt gott. Min man ville ha ärtor till, men jag tyckte inte riktigt det passade. Har svårt för ärtor till pasta… Det är en grönsak som jag tycker passar bäst till potatismos eller strips. Nej, till pasta ska det helst vara spenat, broccoli, oliver, green beans etc.

Om man bortser från ärtorna blev raviolin ännu en färskpastasuccé. Har alltid älskat ravioli ute på restaurang, så jag fick bara lov att prova detta hemma. Resultatet blev som sagt gott, och min man älskade det han med. Är rädd att han ska börja tröttna på färskpasta snart eftersom jag lagar det ganska mycket, så jag ser till att variera pastan så mycket som det går. Pestosås, tomatsås, ostsås, tortellini, gnocchi, ravioli, mycket olika grönsaker… Hoppas jag aldrig tröttnar på färskpasta. Det ä​r ju så​bä​st!

Gillar