Farsdag / Adventskalender

När julen närmar sig tillhör jag de där barnen som aldrig växte upp. Jag är 28 år gammal, och jag förväntar mig fortfarande en adventskalender från pappa – varje år. Förra året fick jag en marabouchokladkaka, som var formad till 24-bitar. En bit för varje dag i december. Så praktiskt och så bra, eftersom den inte tog någon plats alls i pappas resväska. Varje år hittar han fortfarande på något nytt till mig haha, fastän vi bor i olika länder. Men som tur är brukar det alltid vara mycket fotboll den här tiden på året, så pappa brukar komma hit innan jul och tajma allting så bra. Hittills har han inte glömt mig 😉

I år ville jag och min bror “return the favour”, och köpa en riktigt fin julkalender till pappa. Det blev också den perfekta farsdagspresenten. Jag hittade snabbt en popcornkalender (pappa älskar popcorn), men den var tyvärr redan slutsåld. Min bror hittade då en vingummikalender istället. Pappa äter inte mycket godis (ingen i var familj är några större godisråttor), men när han väl gör det, är det saltlakrits eller vingummi som gäller.

Inte bara är dessa vingummin veganska (och varje dag har en ny smak) utan de kommer även förpackade väldigt fint i små lådor. Vi fick bara lov att köpa den här till pappa.

Det finns så många roliga adventskalendrar nuförtiden. Hur mycket ville jag inte ha en proseccokalender för två år sedan, liksom? I år är jag inte lika sugen på det, men kanske ska unna mig en det året jag fyllt 30.

I år vill jag ha en grönt te-kalender. Jag som dricker mycket grönt te skulle se det som en fantastisk chans att få prova på en stor del av utbudet (olika sorter och smaker) under 24 dagar. Hur roligt? Har sagt till min man att han gärna får köpa en sådan till mig (jag är osäker på om man får frakta te i handbaggaget, så jag skippar att fråga pappa 😉). Min man får till den 27:e november att hitta en, annars köper jag en till mig själv. Det här måste jag bara prova i år!

Om jag går tillbaka till farsdag så kan jag inte vara närvarande och fira pappa i år heller. Men jag har pratat med honom på telefon, och jag känner mig trots allt väldigt närvarande ändå. Har alltid haft en sådan fin och tajt relation med mamma, pappa och min bror, och vi hörs av dagligen.

Gillar

Kommentarer