Farsdag & Föräldrarnas årsdag

På söndag är det inte bara farsdag i Sverige utan även min mammas och pappas årsdag. De firar hela 29 år tillsammans, vilket känns lite för ojämnt för att fira “all-in”, men samtidigt ville jag och min bror ge dem något i present. Så pappas farsdagspresent och mammas och pappas årspresent blev ihopslagna, och min bror och jag köpte gemensamt ett Joycard till våra föräldrar.

Joycard är ett presentkort som kan spenderas på en mängd olika saker och platser. Vi valde att köpa ett presentkort som gällde för ett fåtal utvalda restauranger runt om i Sverige. Jag antar att mamma och pappa kommer använda kortet på Limone i Västerås – en av deras favoritrestauranger. Min mamma och pappa är verkligen så gulliga och brukar tillbringa deras årsdagar på McDonalds (det var nämligen dit min pappa tog min mamma på deras 1-årsdag haha). Men i år tyckte både jag och min bror att det kanske är dags att lyxa till det lite mer, speciellt om farsdag också infaller på samma dag. Så hoppas de blir glada för vår present, det tror jag!

Bild på mina fina föräldrar när vi var i Finland i April 2012.

Visst är det sjukt att mamma och pappa träffades för hela 29 år sedan. Ännu sjukare kanske att de endast hade varit tillsammans i två år när mamma blev gravid med mig, och kanske det mest sjukaste av allt är att det har höllt ihop ända sen dess. Tillsammans med min mormor och morfar har mamma och pappa verkligen varit bra förebilder för hur ett “äktenskap” (mamma och pappa är inte gifta, bara förlovade på ett sånt där typiskt svenskt vis) ska vara. Så grattis mamma och pappa! Ser fram emot söndag och få ge dem vår present, fastän jag tyvärr måste ta del av allt via telefon. Men snaaart ses vi igen om 4 korta veckor.

Gillar