Familjen hälsar på - sommaredition!

Igår när jag kom hem från jobbet ringde jag min mamma och pappa och vi pratade i nästan 2h. Skulle egentligen bara höra om de mådde bra, vad de hade för planer för helgen etc, men det slutade med att vi bokade flygbiljetter till dem + min bror att komma hit i augusti. De var ju här i december när mamma fyllde 50, och nu är det pappas tur att fylla 50 i augusti. Vi bestämde för att fira det på ett liknande sett, och jag är så glad och taggad! Visste att så fort mamma vågat stiga på ett plan, skulle hon vara mer positivt inställd att flyga igen och hälsa på mig oftare.

Förhoppningsvis blir det mycket varmare och härligare i augusti!

Det enda vi glömde var ju den lilla detaljen att inkludera min bror i diskussionen om datum och flygtider. Jag bokade flygbiljetterna på mitt Norwegiankonto och vidarebefordrade bokningskonfirmationen till min mamma och min bror. Några minuter senare fick jag några arga meddelanden från min bror... "What the fuck är det här?" "Det är din flygbiljett." Jag skrev att "det var väl kul med en överraskning, skicka 1500kr till mig nu", vilket såklart inte uppskattades 😂 "Roligt att du ger mig en överraskning som jag måste betala 1500kr för..." Tänkte inte på att min bror inte bor hemma längre, och inte hade pratat med mina föräldrar om det här på ett tag haha. Men han är också taggad på att komma hit, det vet jag!
Pratade även om lite roliga minnen med mamma och pappa. Det är ju första maj på tisdag, så pappa har en långhelg. "Kommer du ihåg vad vi alltid gjorde den första maj när du var liten?" Visst gör jag det. Min gammelfarmor Valborg bjöd alltid in hela släkten till henne för att äta smörgåstårta. Hon hade nämligen namnsdag då och hon var alltid såå noga att fira namnsdagar. Fick alltid 500kr och choklad av henne på mina namnsdagar haha! "Och så spydde du ner din kusin", sa pappa. Det kom jag inte alls ihåg. Tydligen hade jag sagt att jag inte mådde så bra på vägen dit ett år (när jag var 5), men som mamma och pappa valde att ignorera. Vi satte oss till bords och jag satt mitt emot min kusin som är ett år yngre. Jag hann ta en tugga av smörgåstårtan innan jag spydde rakt ut, på min kusin och hans tallrik... Hans reaktion var tydligen det bästa av allt; "jag är inte så hungrig längre" sa han och satte lugnt kvar, artigt och stilla i sin stol med en besviken min 😂 Vilka tider.

Gillar

Kommentarer