Familjen 2020 vs 2021

De som känner mig vet att jag är en kvalitetsmänniska, istället för kvantitet. När det kommer till kläder, skor och accessoarer (och mycket annat i livet med), så föredrar jag lite dyrare märken. Jag köper hellre en topp för 1000kr som jag verkligen vill ha och kommer använda i många år, istället för 8st toppar av sämre kvalitet för samma pris.

Jag har inte alltid varit den personen. När jag var tonåring älskade jag att gå runt i butiker och shoppa kläder på H&M, Lindex, Zara och Gina Tricot. Ibland varje vecka. Jag tror det faller sig naturligt när man är yngre, och inte bor i en storstad, att fast-shopping-butikerna är de som liksom är tillgängliga i shoppingcentrumen. Det är dit man går, och det är där man har råd.

Jag kommer ihåg en av de första dagarna på gymnasiet, och jag hakade på en tjej i min klass efter skolan, som skulle shoppa. Hon tog med mig till Eskilstuna's små designerbutiker (den enda jag fortfarande minns namnet på är Filippa K), och jag tänkte för mig själv att vad är detta för "tantbutiker"? Allt var så sterilt och dyrt, och kunderna var definitivt 15 år äldre än oss.

Det tog mig alltså lite längre tid att komma till insikten om kläder, hållbarhet, vad jag passar i, vilka kläder som fungerar bra på en arbetsplats osv. Idag kan det fortfarande vara en lyx för mig att titta runt lite på Cubus eller Gina Tricot, eftersom jag inte befinner mig i Sverige så ofta. Men här i London shoppar jag på Reiss, Hugo Boss, Tommy Hilfiger och bäst av ALLT - Michael Kors!!

Bilden ovan visar min Michael Kors-familj i augusti 2020. Bilden nedan tog jag för en vecka sedan. Familjen har alltså växt lite på ett år...

Jag äger enbart dessa fyra handväskor, alla från Michael Kors. Jag använder de alla vid olika tillfällen, och jag behöver därför inga andra väskor. Jag äger också sju par skor, varav fem är från Michel Kors (de andra är löpar och tennisskor). Det ser kanske dyrt ut när jag har lagt ut allting så här på sängen, men om jag tänker på hur mycket jag använder och älskar allt det här, och jämför det med köp-och-slänga taktiken man hade som tonåring... Det är en enorm skillnad.

Ekonomiskt sett, lägger jag ut mer pengar idag än vad jag gjorde för 10-12 år sedan, men det är väl bara naturligt eftersom jag också tjänar mer pengar idag. Nej, jag tänker främst på hur lätt det är att gå in i min garderob nuförtiden och direkt hitta någonting att ha på sig. Jag älskar allt där inne, och det mesta matchar i svart, vitt, och ljusrosa. Det finns inga skrikiga mönster, inga starka färger - allt är bara jag, och jag har till 100% hittat min stil. Så jag kommer fortsätta shoppa på Michael Kors istället för H&M.

De äldsta skorna jag äger från Michael Kors, är mina ballerinaskor som jag köpte 2015. De är alltså 6 år gamla, och fortfarande så fina. Jämför det med skorna jag brukade köpa på DinSko, som knappt höll sig fina och hela i ett år... Jag tycker också det är roligt att äga saker som inte alla andra har. Det är så tråkigt att köpa en klänning och sedan se den exakta klänningen bäras av 100 andra människor, en dag på stan....

Så mitt motto är minimalt med kläder, skor och prylar - men maximalt med användning av dessa. Gärna ett dyrare märke med bättre kvalitet - och Michael Kors har blivit mitt absoluta favoritmärke under de senaste åren.

Gillar