Falmouth

I torsdags blev det ett besök i Falmouth; ett ställe jag hört mycket gott om. Och efter att vi varit där kan jag säga att det är den mysigaste platsen jag varit på i Cornwall hittills.

Vi satt på den blåsiga stranden i en timme och solade lite, innan vi gick in till "stadskärnan" (alla platser i Cornwall är ju byar egentligen, förutom Truro).

Det var så vackert vid kusten. Jag älskar stranden och havet. Det blåste så mycket att jag fick saltvatten i håret, vilket var härligt.

Hur söta var inte dessa hus som vi gick förbi? Alla i olika färger. Här skulle jag vilja ha ett sommarhus.

Kärnan i den här byn var så mysig. Små intressanta butiker och många uteserveringar precis vid hamnen och havet. Samtidigt som det inte var för mycket folk. Min man hade bokat en fiskrestaurang i förväg, som han jättegärna ville prova (Rick Stein) och där åt vi lunch.

Sedan vandrade vi bara runt i staden ett tag, njöt av solskenet och den fina utsikten. Falmouth är en plats jag verkligen skulle kunna besöka igen! Mysig, up-market, trevlig. Har både strand, klippor, en stor båthamn, samt ett bra butiker och restauranger.

Gillar