EU Parlamentet

När man är i Bryssel måste man ju självklart passa på att besöka EU Parlamentet. Lik som jag besökte Wall Street på en röd dag, besökte jag även EU Parlamentet på en söndag när det såklart var stängt, men i alla fall. Jag har varit där utanför!

Så ja, allt var stängt och det var väl inte så där jättemycket att se. Tomma byggnader, tomma kontorsplatser och EU’s flaggor viftandes i vinden lite varstans. Min man tyckte det var sorligt att UK lämnar EU mycket snart, och jag var glad för att Sverige inte valt samma väg (än i alla fall).

Vi gick ett varv runt Parlamentet i solskenet, innan vi begav oss uppåt mot Grand Place igen. Vi tyckte inte det fanns så mycket annat att se just där vid parlamentet. Det var ju som sagt söndag och väldigt dött i the financial district.

På vägen tillbaka gick vi igenom en park där några belgiska/franska barn spelade kubb?! Alltså, det lilla, lilla träspelet från Gotland... I Belgien?! Fick lov att ta en bild utifall ingen skulle tro mig, men jag var helt säker på att kubbspel inte var känt utanför Sveriges gränser.

Jag nämnde förut att det låg små, söta chokladbutiker i varje hörn (definitivt minst två på varje gata), och vi var inne i ganska många av dem. De butikerna som hade smakprover var mina favoriter, och det var väl självklart att det också var de som var de absolut dyraste. I Belgien shoppar man inte designerväskor – här shoppar man designerchoklad! Godiva hade verkligen gudomligt god choklad, men inte alls i min prisklass. Aldrig att jag skulle kopa en chokladask för en tusenlapp liksom...

I söndags organiserades också en “bilfri söndag” över hela Bryssel, så de största gatorna var verkligen helt tomma. Däremot var det betydligt fler cyklar ute. Jag och min man ville hyra en cykel, men vi hittade ingen butik där man kunde köpa ett cykelkort för hyrcyklarna, så vi fick gå istället. Bilfria söndagar borde införas i London med, och alla städer runt om i världen för den delen. Riktigt bra för miljön.

Gillar