Ett starkt team

Jag har nämnt tidigare att min fästman pluggar en Masters Degree i Leadership, på sidan av sitt heltidsjobb. Han var lite osäker på om han skulle tacka ja förra året, eftersom det tar mycket av hans tid. Jag pushade dock honom till att göra det. Det är inte många som får chansen att studera en Masters Degree, på UCL dessutom, helt gratis. Och gratis utbildning ska man aldrig tacka nej till, för man vet aldrig när det kommer till nytta.

För att göra det lite lättare för honom har jag därför tagit på mig största ansvaret i hemmet. Jag lagar mat, jag städar, jag ser över vara konton så räkningar är betalda etc. Jag har också tagit på mig det största ansvaret med bröllopsplaneringen och bankmöten angående lånelöften. Eftersom jag också jobbar heltid tar allt det här ganska mycket tid av mig med.

​I andras ögon är min fästman den “framgångrika” som får heltidsjobb och deltidsstudier att fungera, men det ligger mycket bakom det. Jag ligger bakom mycket av det, vilket min fästman aldrig är sen med att påpeka. Det är jag som ser till att han får den vila han behöver när han kommer hem om kvällarna. Det är jag som läser igenom hans uppsatser och kommenterar grammatik, analys och innehåll. Och jag står fortfarande för 50% av vår gemensamma inkomst.

Jag tror starkt på att man ger och tar i ett förhållande för att det ska fungera. Just nu låter jag därför min fästman fokusera hela sin energi på sin karriär, istället för att också behöva fundera över vilken mat vi ska äta idag, eller när nästa bröllopsbetalning ska ske. Jag vet att han skulle göra precis samma sak för mig om jag ville satsa på något, och jag skulle verkligen uppskatta allt han gjorde för mig “bakom kulisserna”, så som han uppskattar det jag gör för honom idag. Vi är ett sånt himla bra, starkt team och det är därför jag tror på att vårt förhållande kommer hålla livet ut. Vi tänker alltid på varandra när vi beslutar något, och inte enbart på oss själva.

Jag tror många förhållanden tar slut idag eftersom det är ett sådant stort fokus på “jaget” i dagens samhälle. Att man aldrig ska ge upp sin dyrbara tid för någon annan. Själv tänker jag annorlunda – jag ska gifta mig med den här mannen av en anledning. Vi har liknande mål och drömmar i livet, och vi hjälps hela tiden åt att pusha varandra för att uppnå dessa. Om det betyder att han måste stanna hemma och plugga när jag reser till Sverige, eller att jag måste stanna hemma en fredagkväll för att handla mat och städa medan han har lite tid över och vill gå ut med sina vänner från universitetet – det spelar ingen roll. Vi gör sånt för varandra. Jag tror på självständighet, men att vara självständig är ännu bättre när man har någon att vara självständig med.

Gillar