Ett litet fort

Det var en kall dag, och som en rolig grej, tog jag fram marsvinens handduk och lade den över deras hus istället för bredvid. Det blev som en liten koja, eller ett litet fort. Inte tänkte jag på att det skulle bli så populärt!

De älskar att krypa in där under, och springa runt där under handduken som mullvader. Väldigt roligt att titta på. Marsvin lever ju i gångar under jorden i det vilda eftersom de är bytesdjur, så det är väl därför de gillade min koja så mycket.

Dessutom är det riktigt kallt ute just nu, och har varit det i några dagar. Inatt var det -9 grader! På fleecefilten och under handduken håller de sig varma. De tyckte det var så mysigt att de igår sov under handduken i flera timmar. Jag fick titta till dem med jämna mellanrum för att se att de andadas haha.

Tänker bygga en koja åt dem varje dag medan det är så här kallt ute. Elementen går för fullt här hemma, och kämpar för att ta sig upp till 20 grader. Det är inte så vanligt med minusgrader här, men lite mysigt är det samtidigt. Vi fick verkligen en liten vinter i år. ❄

Gillar

Kommentarer