Epsom Downs

Igår fick min man bestämma vad vi skulle hitta på. Jag hoppade bara in i bilen och han tog mig dit han ville haha. Blev inte överlycklig när han sa åt mig att ta med mig joggingskorna, men vi hade en riktigt mysig dag.
Min man älskar att springa och gå långpromenader, så jag antog att det var något sånt vi skulle göra. Helt rätt, det blev först en långpromenad upp och nedför kullarna på Epsom Downs racetrack, innan han bjöd mig på lunch.
Vet inte vad jag tycker om hästkapplöpning egentligen. Mår hästarna verkligen bra? Nej, jag tror inte det. Jag gillar inte djursporter där djuren hela tiden pressas till det maximala, och där det typ är "normalt" att en häst vid varje tävling ramlar ihop på grund av en hjärtattack... Nej jag skulle aldrig frivilligt gå och titta på den här "sporten". Känns inte alls bra i mitt hjärta.
Efter promenaden åt vi lunch på en pub bredvid, som heter Derby Arms. Det var en mysig pub som serverade klassisk pubmat, men de hade även lite "finare" rätter på menyn, så som vongole och tagliatelle med lax som min man beställde. Jag beställde deras fishcakes gjorda på hummer och krabba, med mosade ärtor, sparris, sjögräs och strips.
Var riktigt sugen på strips (det är jag väl nästan alltid), och dessa strips var precis i min smak. Jag föredrar krispiga french fries över de tjocka engelska "chipsen" som brukar serveras på pubarna. Hummer och krabbfiskkakorna var också helt perfekta; jag är ju ingen fiskätare, men hummer och framförallt krabba, är något jag verkligen älskar.
Vi beställde även in varsin efterrätt, vilket vi inte brukar göra. När vi äter lunch brukar vi antingen endast beställa en huvudrätt, eller en förätt och en huvudrätt om vi vill ha tvårätters. Vi båda föredrar savory rätter över sweet alla dagar i veckan, men igår kände vi för något sött. Jag beställde därför deras mini chocolate brownie med en varm choklad till, och min man beställde in äppel och hallonpajen med en cappucino. Så delade vi på allt det goda.


Vilken mysig liten dagstur det blev till Epsom Downs. Först en promenad i över en timme följt av god mat. När vi sedan kom hem igen kom min svärmor och min mans bror över på en kopp te, och sedan städade vi och förberedde inför den kommande arbetsveckan. Snart är det semester!

Gillar