English Christmas Day

Igår, på juldagen, blev det ett litet engelskt julfirande med svärfamiljen. Man får ta vara på de små friheterna man får just nu, så vi passade på att åka hem till min mans föräldrar i den lilla, lilla lucka där det var tillåtet. Att stiga in i någon annans hem kändes som att stiga in i 2019. Jag längtar så mycket tills lockdown är över och det blir okej att hälsa på folk igen.

Tillsammans med svärföräldrarna och min mans bröder, öppnade vi julklappar i deras nya, fina vardagsrum. De har äntligen renoverat vardagsrummet, och de tog mitt råd om grått trägolv, vita väggar, och riktigt bekväma gråa tygsoffor.

I julklapp fick jag bland annat ett gift set med italienska pizzakryddor, vilket jag ser fram emot att använda. Nu ska det bakas pizzor i det nya året! Min man fick ett par böcker och ett Versace gift set med after shave och body wash som luktade gudomligt.

Efter det åt vi en julmiddag bestående av kalkon, roast potatoes, tranbärssås, palsternacka, morötter, stuffing - och allt det där. Är det taskigt att säga att min julmat var godare? Jag bodde hos svärföräldrarna i nästan ett år när jag först flyttade till London, och inte gillade att laga mat själv. Jag tyckte väl om nästan all mat andra lagade åt mig då. Men nu när jag tycker om att laga mat själv, och under flera års tid har fokuserat på att utveckla mina kunskaper i köket, så märker jag hur andras mat inte imponerar lika mycket på mig som det brukade. Jag vet inte hur jag ska skriva det så att det inte låter fel, men jag har nog blivit mycket mer kräsen. Maten ska vara varm, och grönsakerna får inte vara överkokta. 😉

Efter middagen tog vi en promenad för att titta på julbelysningen på Lower Morden Lane; en gata som är känd för sitt julpynt. Varje år tävlar grannarna med varandra om vem som kan pynta sitt hus och trädgård mest och bäst haha. Jag gillade det här huset ovan med den stora pingvinen🐧 Blir grymt sugen på att go all in själv med julbelysningen när jag äger ett hus i framtiden.

Efter det spelade vi lite sällskapsspel innan vi åkte hem. Blev snabbt beroende av ett spel som hette Ticket To Ride: London. Det gick ut på att man hade flera missions att avklara, och parkera bussar runt om i London för att samla poäng. Riktigt roligt och lagom svårt. Idag har vi storstädat lägenheten och nu tittar vi på boxing day fotboll. ⚽️

Gillar

Kommentarer