En vecka i Toscana

Min mamma och pappa gillar inte att resa speciellt mycket. Min pappa tycker om att åka på fotbollsresor, but that’s about it. När jag var liten åkte hela familjen utomlands alla tillsammans endast en gång, och det var till Turkiet när jag var 11 år. Resterande utomlandsresor har jag gjort med mina vänner, min man, min pappa (fotbollsresor) och nu på senare år min svärfamilj. Till skillnad från min familj älskar jag att uppleva nya länder, platser, mat, sevärdigheter etc. Jag får ångest om jag inte har nya resor inplanerade i framtiden. Det finns för mycket att se ute i världen för att jag ska kunna stanna i samma land hela mitt liv.

Därför är jag glad att jag har “träffat” min svärfamilj, som också gillar att resa. De åker utomlands varje sommar, och jag har varit med på några av deras semesterresor. Bland annat Grekland 2013, Spanien 2014 och i augusti 2016 åkte vi till Italien. Vi landade i Pisa och bodde i en by norr om Pisa. Nu i augusti ska vi åka tillbaka till Italien, och jag längtar verkligen. Det blir dock inte Toscana den här gången, utan Sardinien. Så spännande.

Har besökt manga fina platser, men Toscana toppar verkligen den listan. När vi var där bodde vi högt upp i bergen, norr om Pisa, i en villa med världens utsikt. Vi kunde se allt från byn Camaiore nedanför, havet en mil bort, och bergstopparna som var täckta av vit marmor.

Min svärfamilj föredrar att hyra en villa istället för att bo på hotell när de åker på semester. På ett sett tycker jag det är bättre – det blir mer privat med en egen pool, ingen trängsel och inga tidiga frukosttider man måste passa. På ett annat sätt kan jag sakna servicen. Den där underbara frukostbuffen, och att bara kunna gå upp till närmsta bar och beställa ett glas champagne. När vi bodde i bergen i Toscana krävdes det mer planering eftersom närmsta matbutiken var långt nere i byn.

Men jag har verkligen ingenting att klaga på från den resan. Den var helt underbar. Villan var så stor och fin, och jag kände mig som en rik Kardashian när jag låg där i en solstol vid poolen och drack kall prosecco eller lokalt vin, med världens utsikt framför mig. Jag tror seriöst jag aldrig upplevt en sådan otrolig utsikt förut. Det blå havet, den vita stranden, de höga bergen, de gröna träden/buskarna och alla miljontals blommor i alla fina färger. Toscana är ju känt för sin underbart gröna natur och jag förstår varför så många väljer att gifta sig där.

Vi låg inte och latade oss vid poolen precis hela tiden, utan vi besökte även Pisa och Florens, vilket jag tänkte ta i ett separat inlägg. Men jag kommer aldrig glömma villan vi bodde i mitt uppe i det branta berget, där fåren gick precis ovanför våra huvuden haha. Kommer ihåg första kvällen vid poolen (vi kom dit när det var mörkt), och vi plötsligt hörde ljud från buskarna. Det lät som något riktigt stort och vi alla sprang därifrån. På morgonen när det var ljust ute såg vi dock att det bara var stora, gulliga får i en fårhage precis bredvid/ovanför oss.

Gillar

Kommentarer