En värdelös scratch map

Hur länge håller en scratch map? Inte så länge tydligen… Jag fick en scratch map i julklapp för kanske 4 år sedan, och sedan dess har den suttit på väggen (dock olika väggar eftersom jag flyttat 3 ggr,) och har jag skrapat länderna jag besökt allt eftersom. När jag skulle skrapa Tjeckien för nästan två år sedan, märkte jag dock att det inte gick så bra längre. Kartan är brun på översidan, och grön på undersidan, men det gröna liksom “skrapades med” det bruna och lämnade stora vita fläckar. Tidigare i år försökte jag även skrapa New York, och det gick inte alls. Allt bara föll bort, och kvar var endast ett vitt hål där New York egentligen skulle varit… Så jag gav upp, köpte gröna pins/häftstift, och har nu tryckt in dem i kartan vid de länder/städer/regioner jag besökt i år.

New York, Sardinien, Mallorca och Belgien har nu alltså fått gröna pins istället för att bli skrapade. Det kanske inte är världssnyggt, men jag gillar fortfarande min karta, fastän den nu är helt värdelös som en scratch map. Jag tycker också den utgör en trevlig väggdekoration i vårt gästrum.

Nu vet jag varken när eller vart vi kommer resa nästa gång, men vi har haft ett riktigt kanonår. Sedan förra september har jag alltså besökt Palma De Mallorca, New York, Sardinien och Bryssel. Min favorit av de fyra…? Jag måste säga New York, fastän Palma och Bryssel är städer som definitivt är värda ett (eller flera) besök! När det kommer till Sardinien blev jag lite besviken, eftersom det inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Kan ju ha att göra med att jag inte fick bada i havet, men samtidigt pratade ingen engelska, det var strömabrott heeela tiden, och jag gillar ju inte fisk och skaldjur, så det fanns inte mycket variation för mig på menyn.

Gillar

Kommentarer