En uppgradering av sängen

Jag har tänkt på att köpa lite nya kuddar, en ny madrass, nua påslakan etc. ganska länge nu. Uppgradera sovrummet. Men min man har hela tiden sagt att det inte är en uppgradering vi behöver just nu, utan bara något jag fått för mig att ändra på när jag har tråkigt (män... 😏). Det har visserligen varit sant - jag har inte mycket att jobba med hemma längre. Det blir ju så när man bott på samma ställe i snart 4 år, och känner sig riktigt hemmastadd och liksom färdig med allt. Men då och då är det samtdigit kul med förändring.

Jag har i alla fall lagt mina planer på hyllan flera gånger. Man ska byta madrass var 8:e år, enligt min man (han har läst det någonstans), och vi har bara haft vår i 6 år... Men nu på sistone har min man fått ont i både rygg och axlar, och efter att han uteslutit allting annat, så kom han fram till att det var madrassen som blivit alldeles för mjuk. Han bytte sida, sov på min sida av sängen i några dagar, och nu är det jag som vaknar upp med ryggont istället, så ja, nu ser jag min chans -

- Det är dags för en uppgradering av sängen!

En förebild på ett väldigt brunt rum.

Jag kommer inte alls ihåg vad vår gamla madrass kostade, men då vi precis hade flyttat till var första lägenhet tillsammans, så kan jag inte minnas att den var speciellt dyr. Den har varit väldigt bekväm i alla dessa år, men vi kände att vi kunde lyxa till det lite mer idag och köpa en lite dyrare madrass. Vi åkte till Dreams, där vi fajtades om vilken madrass vi skulle köpa. Jag ville ha en Tempur och min man föll för en Therapur Actigel.

Jag älskar memory foam-madrasser, som formar sig efter kroppen. Det känns som om man sover på ett moln av bomull. Min man som är engelsk, har alltid varit mer van vad fjädermadrasser. Madrassen han föll för var en kombinationsmadrass av små, små kompakta fjädrar längst ner och memory foam högst upp. Den hjälper även till att regulera kroppstemperaturen när man sover.

Vi provade Tempur. Vi provade Therapur Actigel.... Vi provade Tempur. Vi provade Therapur Actigel.... Tills vi tillslut bestämde oss. Det blev en Therapur Actigel, och jag gav med mig tillslut för att jag tyckte den var så hård och bekväm.

Nya Therapur Actigel.

I förrgår fick vi äntligen hem den, och mitt mål med dagen blev genast att städa sovrummet, bädda rent, göra fint. Jag köpte dessa vita påslakan och örngott på Next Home - hade tröttnat på de bruna setet vi hade (sovrummet blev föör brunt), så det var härligt att bryta av med en mycket ljusare ton.

Det kanske är för tidigt att ge madrassen ett betyg efter endast två nätter, men vi har sovit väldigt bra. Den är mycket hårdare än vår gamla, fast på ett väldigt bra sätt. Jag känner att ryggen får ett mycket bättre stöd när jag sover. Dessutom är den så hög! Bara det känns mycket lyxigare, fast det kommer ta ett tag innan vi vänjer oss att ta det där extra klivet upp i sängen. Det är som att hoppa höjdhopp.

Vi är väldigt nöjda hittills, och att vakna upp bland de vita lakanen är verkligen som att vakna upp på hotell. Nu ska jag bara köpa ett sånt där rostat bröd-ställ, så jag kan göra hotellfrukost här hemma med. 😉

Gillar