En tisdag på jobbet

Idag började jag dagen med ett taktiskt “fejk”-möte med min chef. Han fyller nämligen hela 40 år idag, så vi ville dekorera hans skrivbord och fira honom lite. Problemet är att när han jobbar på kontoret är han alltid först in på morgonen och sist ut (han gillar att jobba 14-16h pass). Så när skulle vi få tid till att överraska honom? Ingen var ju speciellt sugen på att gå till kontoret klockan 5 på morgonen.

Så jag kallade in honom till ett möte, medan några andra kollegor blåste upp ballonger, spred ut confetti på hans skrivbord och satte upp “40 is the new… what was it again?”-skyltar, och liknande, över hela kontoret. Jag vet inte hur jag lyckades prata om Stormwater Drainage i över en halvtimme utan att han blev misstänksam, men jag lyckades i alla fall få honom att tro att jag inte riktigt förstod mig på det här med översvämningsskydd inuti och utanför en kunds byggnad. “Det kanske inte regnar lika mycket i Sverige?” “Nää” svarade jag medan jag tittade ut genom fönstret på mötesrummet för tionde gången, och väntade på klartecken från mina kollegor att det var fritt fram…

Det har varit ännu en hektisk dag som flygit fram. Jag räknar verkligen ner till New York nu, så varje tick på min att göra lista på jobbet gör mig glad. Att få lite semester och få resa bort tillsammans med min man är verkligen drömmen. Och den kommer bli sann inom en snar framtid. Det är bara att fortsätta kämpa på!

Just nu arbetar jag mest på Selfridges, vilket såklart är ganska stort och lite av en dream come true. Det är ju faktiskt Europa’s mest kända designervaruhus, och jag vet exakt hur många hyllor med väskor Gucci har i sin sektion etc haha. Selfridges är ett väldigt coolt ställe, samtidigt har jag tröttnat lite på det pga jobbet. Skulle absolut inte vilja gå runt där, på Oxford Street eller i några andra shoppingcentrum över huvud taget längre när jag är ledig. Förstår inte riktigt de som kan jobba med sitt största intresse i livet – för fastän det kan vara roligt, är det fortfarande ett jobb som man lär tröttna på lite då och då. Jag tröttnar i alla fall väldigt fort på det mesta, så det kanske är tur att jag arbetar som projektledare, så jag får mycket variation i mitt arbete. Ingen kund eller byggnad är den andra lik.

Nu ska jag laga mat. Det blir färskpasta idag; en av mina absoluta favoritmaträtter. Där kan man variera fyllning, såser och ingredienser väldigt mycket med, så det inte heller blir tråkigt.

Gillar