En tisdag i Köpenhamn

Här kommer ett bildregn från förra tisdagens äventyr i Köpenhamn.

Vi började dagen med att gå till Kongens Have och besöka botaniska trädgården. Det var fint där, men jag antar att det är som allra finast på sommaren. Inte mycket hade blommat än.

Några matade ankorna i dammen, och stackars ankor fick slåss om maten med kojorna i vattnet. Just den här ankan blev riktigt förbannad på fiskarna som hela tiden var i vägen, så han nöp dem konstant och kvackade ilsket åt dem haha.

Från Kongens Have gick vi vidare till Kastellet. Vilken vacker natur.

Solen sken på oss under hela vår vistelse. Det var långt ifrån varmt, men så härligt ändå.

Efter Kastellet fick vi ju lov att gå och ta oss en titt på Havsfrun. Det var sååå kallt vid kusten, men ändå värt ett besök.

På vägen tillbaka in i stan ville jag stanna till i Nyhavn igen. Den här gången blev det lunch på Restaurang Skagen.

Åh, Nyhavn är mitt favoritställe i Kopenhamn (Nyhavn och Christiansborgs Slott). Jag drack ett glas cava i solen, och min man drack en öl.

Vi njöt av den värmande vårsolen samtidigt som vi åt fish n chips.

Efter vår soliga lunch i Nyhavn hittade vi ett shoppingcenter, och vi hamnade (inte så otippat) i matmarknaden på nedervåningen. I Lagkagehuset delade vi på en stor chokoladbolle (wienerbröd) och jag köpte även en juice gjord på äpple, rodbetor och ingefära. Så god och nyttig!

Efter det hamnade vi på en till uteservering nära hotellet, där vi tog oss varsitt glas brown ale. Självklart danskt. Vi njöt av den sista soltimmen så mycket vi bara kunde.

Efter en timmes vila på hotellet, ville min man äta asiatisk mat. Vi hittade en vietnamesisk restaurang i närheten och gick dit. Där dog jag. Biffnudlarna jag beställde in var jättegoda, men det var alldeles för starkt. Det fanns inte en enda rätt på menyn som inte hade chili som huvudingrediens, så jag tänkte att det inte kommer vara allt för starkt. Men det var precis vad det var. Hade magkramper i två dagar efteråt. Nu känner jag mig riktigt äcklad vid bara tanken av stark mat.

Efter middagen tittade vi på fotboll i ännu en pub. Det var en riktigt bra dag!

Gillar