En statusuppdatering

Jag har hamnat lite i limbo. Jag vet inte riktigt vad jag vill få ut av den här månaden? Min man fyller år i mitten av maj, men annars har jag inga andra planer, och det måste ändras känner jag. Jag har varit insnöad i mitt jobb ett bra tag nu, och det är alltid trevligt när man har ett flyt och pengarna rullar in, men mer då? Helst av allt vill jag RESA, se något nytt och träffa mina föräldrar, men det går ju inte riktigt än.

Just nu ser jag ut så här - minus Pillow Face-filtret. Vet att jag skrattar åt det här filtret nu, men en vacker dag kanske jag är 60 år, det har blivit lite för mycket botox, och jag ser ut så här 😂

För att byta samtalsämne, så hanterar UK just nu coronasituationen väldigt bra. Smittorisken är väldigt låg (och det borde den väl också vara efter alla dessa månader i lockdown), och många har hittills blivit vaccinerade. Om ett par veckor ska de över 30 år få börja vaccinera sig, vilket betyder att det kanske är min och min mans tur om ca 7-8 veckor.

På ett personligt plan tror jag fortfarande inte jag har haft sjukdomen själv. Vi har i alla fall definitivt inte haft det sedan november förra året, då min man började testa sig regelbundet pga sitt jobb. Nu testar jag mig också två gånger i veckan pga mitt jobb, samt att det är rekommenderat att alla över 18 år nu testar sig minst en gång i veckan. Tycker det är superbra gjort av UK att kunna bidra med lateral flow tests till hela befolkningen. I Sverige har jag förstått att man fortfarande bara testar sig vid symptom.

Dessa kit kan jag hämta ut en gång varannan vecka från apoteket mitt emot mitt kontor.

Angående restriktionerna här just nu, så har butiker öppnat igen och restauranger får ha öppet för servering utomhus. Vi får fortfarande inte träffa någon annan än de vi bor med inhomhus - undantaget är för jobb, som tex på mitt kontor. Den 17e maj öppnar restaurangerna för servering utomhus, och det ska även bli möjligt att resa utomlands igen (just nu får man en böter på £5,000 om man lämnar landet).

Visst har jag stundtals tyckt det varit tufft att befinna sig i en lockdown, men samtidigt tycker jag situationen här verkar så mycket bättre än i Sverige. Jag scrollar inte genom sociala medier särskilt mycket, men när jag har varit inne på tex instagram, är det alltid bekanta i Sverige som har kramkalas, hälsar på i andra människors hus, bor på spahotell och reser runt i landet - allt som det just nu är rekommenderat att man INTE ska göra.

Det är så ledsamt att se hur folk i Sverige "tolkar" rekommendationer lite hur de vill, efter eget önskemål. Jag tänker främst på vårdpersonalen i Sverige, och de som dör, men även på min egna situation och hur jag inte träffat mina föräldrar på snart 8 månader. Jag längtar efter familj och vänner i Sverige så att jag spricker, och dessa själviska människor gör det omöjligt för mig att resa och träffa de jag saknar allra mest, pga de fortsatt höga smittnivåerna i Sverige som UK inte accepterar.

Jag ser fram emot den 17e maj då jag förhoppningsvis får lite större klarhet i när jag kan resa till Sverige. Men samtidigt måste också nivåerna i Sverige sjunka rejält för att det ska bli möjligt. Jag kan i alla fall säga med ett gott samvete att jag följt alla restriktioner hittills i den här pandemin, och gjort det lilla jag har kunnat för att stoppa spridningen av viruset. Tragiskt att många andra inte kan säga detsamma.

För att byta samtalsämne igen, så är man väl aldrig riktigt medveten om de dagarna då årstiderna ändras - det brukar väl ske ganska subtilt, gradvist. Helt plötsligt kommer bara värmen och bestämmer sig för att stanna, och det är sommar liksom. Men i år tror jag att jag "hittat" dagen då sommaren äntligen kommer hit. Efter en superlång vinter, och ingen riktig vår, så verkar försommaren göra entre på söndag den 9:e maj. Hejdå vinterjackan och temperaturer under 15 grader - äntligen!? Jag ser så mycket fram emot att bara kunna sitta ute i solen på terassen.

Annars är det som sagt inte supermycket som händer i mitt liv just nu, förutom jobb. Jag skulle jättegärna vilja hitta på något roligt, något annorlunda, men kreativiteten sprudlar verkligen inte just nu, så här en vecka innan mens... Dessutom kommer jag tacka mig själv för all semester som jag har kvar till andra halvan av året. FÖRHOPPNINGSVIS kan man göra något mer av den då.

Gillar

Kommentarer