En sjuk hyra

När jag gick hemifrån imorse såg jag en skylt vid parkeringen om att det finns en lägenhet att hyra i vårt hus. Självklart blev jag nyfiken, dels på vilken lägenhet det var, hur den såg ut inuti och självklart priset. Det visade sig vara vår granne, som äger en tvåa. Tittade igenom bilderna lite snabbt och gillade inte direkt det jag såg. Inte alls min stil.

En våg av lycka svepte över mig när jag istället tänkte på hur mysigt vårt hem är på andra sidan väggen. Fastän vi har hallen och köket kvar att fixa så har jag aldrig trivts så bra någonstans. Efter jag drömt den vanliga dagdrömmen om mitt perfekta hem och min perfekta man (som inte ens ar en dröm utan otroligt nog sanning), drogs mina ögon till månadshyran. Där tappade jag verkligen hakan.

£2,167 i månaden?? För en tvåa?! Läste jag verkligen rätt… Vad har hänt med bostadsmarknaden?! Så jag letar efter andra hyreslägenheter i området, som också de är tvåor. De ligger mellan £800-£1100, vilket är “normala hyror.” Så vad är det som är så speciellt med lägenheten i vårt hus? Det enda jag kan tänka på (förutom äran då att vara min granne 😉) är att vi som bor i huset tillsammans nyligen har betalat renoveringskostnader på ca £3,000 per lägenhet, eftersom de som äger de kommunala delarna av huset någon gång under året planerar att byta fasad, fräscha upp lobbyn, byta ytterdörr osv. Kan de vara så att ägarna bredvid oss försöker få tillbaka lite av pengarna de investerat i renoveringskostnader? I don’t know.

Badrummet var riktigt snyggt!

Det enda jag vet är att jag nu borde fundera på om det är värt att flytta hem till svärföräldrarna några månader haha. £2,167 för en tvåa i månaden?! Då skulle vi alltsa få mer för vår trea… Om vi bor någon annanstans i 4 månader kanske vi har tjänat nästan £5,000? Men nej. Att ha ett eget hem är värt mycket mer än så enligt mig. Jag älskar att ha allting på mina villkor. Det är en enorm frihet att inte ha någon annan att ta hänsyn till.

Sen vet man ju inte ens om någon kommer nappa på lägenheten bredvid? För det priset skulle i alla fall inte jag överväga att bo där. Har du råd att betala över 22,000kr i månadshyra borde du nog seriöst spara ihop till en kontantinsats och köpa din egna lägenhet istället. Bara ett litet råd.

Gillar