En ny ugn

I torsdags skulle jag laga friterad fisk med potatismos, lite grillade grönsaker (grillad paprika i ugnen är ju sååå gott) och hollandaisesås. Jag har ju till och med köpt med mig Blå Bands hollandaisesås från Sverige mmm. I alla fall, så är det en typisk vardagsrätt hemma hos oss, så inga konstigheter med det. Dock tyckte jag det var lite märkligt att fisken tog en sådan tiiid att tillagas. Innan jag insåg att ugnen var helt kall. Den var på, men utan värme. Termostaten hade gått sönder.

När termostaten går sönder på en elektrisk ugn finns det två alternativ. Antingen byter man ut termostaten (kostar ca 1000kr), eller så köper man en ny ugn. Eftersom vår ugn har ett antal år på nacken, tyckte jag det var bättre att köpa en ny direkt. En ny termostat garanterar ju inte att ugnen kommer hålla i flera år till. Och när vi ändå bytt ut det mesta i köket (under vår köksrenovering förra februari), är det väl lika bra att fortsätta! Så igår fanns det inget annat på våra hjärnor än ugnar.

Visst är det tråkigt när saker går sönder. Samtidigt älskar jag ju sånt här. Kan gå runt i butikerna och titta på vitvaror i flera år 😂 Jag skriver ju också manualer om sånt här, så känner mig ganska kunnig om vad man ska leta efter när det kommer till en ny ugn, nytt kylskåp osv.

Min första tanke var att köpa en Samsung-ugn, som matchar med resterande vitvaror i vårt kök haha, men min man hittade den här ugnen ovan, från Bosch, som hade allt det där vi var ute efter (self cleaning, snygg design, bra utrymme etc.) för ett rimligare pris. Jag fäste mig fort vid knapparna, som är intryckta när man inte använder ugnen (snyggt och lättstädat!). Och min man fick sin vilja igenom att vi skulle köpa den i rostfritt stål istället för en helsvart. Det kommer bli snyggt, och det bästa av allt är nog att den levereras redan på lördag. En dryg vecka utan en fungerande ugn klarar vi. Spishällen är ju som tur är gas, och helt oberoende av den elektriska ugnen, så vi kan fortfarande laga mat på spisen in the meantime.

Gillar

Kommentarer