En ny jultradition?

Vi har alltid delat upp julen, så att vi firar en dag hos mormor, med mormor och släkten, och en dag hos farmor, med farmor och släkten. I år orkade dock inte farmor laga mat själv, så mamma och pappa bjöd över alla hem till dem istället. Det kanske blev början på en ny tradition.

Det var första gången vi firat jul hemma hos mamma och pappa hela dagen, men det var väldigt mysigt. På eftermiddagen började det till och med snöa. Jag har längtat efter att få se lite snö!

Gästerna kom vid tre, och vi dukade upp lite mer julmat. Mamma hade gjort jättegoda köttbullar, Janssons frestelse, ägghalvor, skinka, omelette... Det senaste året har jag dessutom börjat tycka om rödbetssallad. Så gott tillsammans med köttbullarna!

Mamma hade beställt en flaska Prosecco till mig i julklapp, och det var inte vilken Prosecco som helst utan Amore Mio to Bianca - från självaste Emilio Ingrosso. Jag har ju ätit hans underbara mat i Palma, så jag hade höga förhoppningar på denna flaska. Och jag blev inte missnöjd; det var ett torrt Prosecco helt i min smak!

Till efterrätt hade mamma gjort en cheesecake. Det var så längesedan jag åt hennes cheesecake, och jag hade glömt bort hur god den var. Måste sno hennes recept och imponera på min man någon dag... Gillar ju verkligen inte att baka, men jag gör ett till undantag.

Efter att min farmor, min faster och hennes man åkt hem, spelade resten av familjen spel i form av biljard och dart hela kvällen.

Jag använder ju inte sociala medier, och speciellt inte under julhelgen, men mamma visade mig hur många som satt ut sina "julkort" på facebook. Bilder på sig själva, sina barn, sina gravida magar... Jag tycker bara det är riktigt löjligt att alla jämt ska visa hur bra de är för alla andra. Jag vet ju att jag själv bloggar, men det är för mig själv och mina minnen endast. Ingen jag känner läser det här, och jag gör aldrig reklam för den.

I alla fall tog vi några egna kort vid pappas Chelseagran, som lite minnen av den här julen. Det har varit ännu en mysig jul, och man behöver det här varje år. Att isolera sig och umgås med familjen. Äta julmat, spela spel och bara samtala om allt möjligt. Tider och telefoner existerar knappt.

Gillar