En lördag i fotbollens namn

Hämtade min familj på Gatwicks flygplats på fredagen, och vi tillbringade sedan resten av kvällen med att bara vara hemma i vår lägenhet och mysa. Så härligt att ha min familj här!
Lördagen var sedan en riktig fotbollsdag. Min pappa lyckades få tag i två biljetter till Chelseas match mot Arsenal, och vi alla tyckte att min bror skulle få den andra biljetten. Jag har gått på fotboll med min pappa sen jag var riktigt liten, men min bror har aldrig sett Chelsea live på Stamford Bridge förut, så det var verkligen hans tur nu. Vi valde att hålla det hemligt (att vi hade två biljetter) så länge vi kunde, och när min bror äntligen fick redo på att han skulle gå blev han så glad!
Vi hängde vid arenan på dagen och pappa fick shoppa loss inne i Chelsea Megastore. Min familj är ju här eftersom min pappa fyller 50 år, och alla hans chelseavänner hade samlat in pengar till ett fett presentkort till honom på hans födelsedag. Det uppskattades verkligen. Kanske inte uppskattades lika mycket av mig som fick bära på de tunga kassarna resten av dagen men men 😉
Lunchen åt vi på The Goose i West Brompton. Både jag, mamma och pappa beställde in deras ost och baconburgare, medan min bror åt deras kycklingvingar i bbq-sås. Perfekta fotbollsmaten. Vi tittade även på Newcastle-matchen där inne (min bror är ju ett Newcastlefan), inne vi begav oss vidare till nästa pub.
När det sedan var en timme kvar till match, gick min pappa och min bror in på arenan. Min bror ville vara där tidigt så han verkligen kunde ta in allting. Det förstår jag. Han skickade det här fotot till mig - de hade riktigt bra platser.
Jag och mamma hade kanske inte lika bra platser, men vi lyckades hitta en TV i en mysig pub, där vi valde att titta på matchen. Det var så mycket folk runt arenan att jag tog med mig mamma till Wimbledon istället. Planerade att gå till en av mina favoritpubar där, men vi hittade den här nya puben på vägen istället som hette Garrett & Gauge. Den var supermysig och fräsch, och där tillbringade vi resten av kvällen med att titta på matchen och umgås. Så trevligt med lite mor-och-dotter-tid!
Min mamma blev dock lite distraherad av vår bordsgranne, som hade beställt in en hel tap med öl, bara till sig själv. Mannen som kanske var 30-35 år, var där ensam, var sjukt uppklädd i frack, och satt med hörlurar i öronen under största delen av kvällen. Sociala mamma frågade såklart om han delade med sig, men han bara viftade bort henne. Flera personer kom fram till honom och frågade hur man beställer en sån där, om han ville ha sällskap etc, men han viftade bara bort alla och fortsatte att lyssna på musik och strirra tomt framför sig. Fotbollen var han inte intresserad av, utan han stirrade verkligen bara rakt framför sig. När jag och mamma sedan lämnade puben för att möta upp min pappa och bror på Wimbledons station (3h senare), satt han fortfarande kvar själv och hade fortfarande 80% av ölen kvar i "tunnan"... Mystiskt. I alla fall hade jag en supertrevlig lördag med familjen i London 😊👌

Gillar

Kommentarer