En lördag i ett somrigt Stockholm

I lördags tog jag tåget till Stockholm för att hälsa på min vän som flyttade från London till Stockholm i slutet av förra året.

Det blev bara andra gången jag har träffat henne i Sverige (den första var mitt bröllop). Åh, så trevligt det var.

Vi träffades på centralen och gick till Gamla Stan, där vi tittade in i lite mysiga butiker, innan vi föll för en italiensk restaurang. Där tog vi varsitt glas Cava i solen. Åh, det kändes som om man var utomlands - och det kanske räknas som om jag var det också. 🇸🇪

Klockan var 12, det var lördag, solen sken, det var 28 grader varmt, jag var på semester och vi hade inte träffats sedan november. Därför smakade det här glaset lite extra gott.

Klockan 2 hade vi ett bord bokat på La Perla, så efter Gamla Stan gick vi direkt ner till Södermalm och restaurangen. De hade en jättemysig bar med lounge utanför, där vi tog ett glas Amore Bianca Prosecco.

Väldigt god prosecco, och supertrevlig personal. Hade inte förväntat mig något annat heller, efter att ha besökt La Perla i Santa Catalina för några år sedan.

Efter ett tag i loungen gick vi in på restaurangen. Jag ville inte vara tråkig och beställa samma rätt som jag åt på La Perla på Mallorca, men Bosconeron var så sjukt god att jag mindes den än. Så det fick bli en sådan! Jag är svag för oxfilé, pasta och en krämig sås.

Restaurangen var så fin och mysig. Till och med levande ljus på toaletterna, där jag fick lov att ta en till bild på oss.

Efter lunchen hamnade vi i Kungsträdgården där vi fick gratis citronöl av Pripps. Det var väldigt passande i värmen.

Sedan gick vi in och svalkade oss inne på NK. Det fanns sååå mycket fina kläder där inne, och så mycket på rea. Men jag hade mitt födelsedagsfirande kvar dagen efter, och jag skulle nog inte få i mer kläder i min resväska i alla fall. Annars hade jag kommit hem med både toppar, klänningar och byxor från Hugo Boss. Lite mer make up och kanske en parfym från Chanel.

Underbart med en catch up i Stockholm med en av mina bästa vänner. Är så glad för hennes skull, att hon trivs så bra med livet här.

Jag får ofta frågan när jag ska flytta till Sverige - vill jag inte flytta till Stockholm? Och nej, mitt svar är verkligen nej. Självklart kommer jag alltid känna mig hemma hos mina föräldrar och min bror, men England är MITT hem. Livet JAG byggt upp åt mig själv, som jag älskar.

Stockholm är mysigt, men det är inget London. Jag känner mig inte hemma här, som jag gör med min man, min lägenhet, mina marsvin och mitt jobb i London. När jag besöker Stockholm känner jag mig som en tonåring igen. Är det normalt? Att känna att det tillhör mitt förflutna, att det är mysigt att hälsa på, men att jag inte ser någon framtid just där.

Gillar

Kommentarer